søndag 29. juni 2008

Hageselskap!


Jepp, Livy med familie nyter sommeren selvom det bare er 19 grader og blåser nordavind! Vi har kost oss supermasse hele helgen, og i går var vi på mat & trebåtfestival i byen - supert!

Idag har Victoria og jeg vært og plukket herlige jordbær! Masse flotte bær - utrolig søte og gode! Nå holder jeg på å røre syltetøy, og tidligere i dag har jeg laget en aldeles nydelig kake til gjestene som har vært her i ettermiddag:-) Oppskriften har jeg fått av Eplemor med bloggen "Drømmen om en eplehage". Kaken er en Sjokolade- og bringebærpavlova ala Nigella Lawson - jeg byttet ut bringebærene med jordbær siden de var nyplukket - Tusen, tusen takk for at du delte oppskriften med oss i bloggen din Eplemor for det er den beste kaken jeg har spist på lenge - Ny favoritt i Livyheimen:-)

Med besøk på terassen tiltross for litt kald vind fikk jeg dekket bordet med mitt nye servise! Og gjett om jeg er fornøyd! Det ble superfint!


I morgen får vi lunsjbesøk av Charlotte og jentene, og vi gleder oss supermye til besøk!

Ønsker alle som er innom bloggen en kjempefin uke!

fredag 27. juni 2008

Endelig helg!


Ja da er det helg igjen, tiden går bare så utrolig fort! Huset er vasket skikkelig til helgen, og nå er det bare å nyte! På mitt nye fat fra Lisbeth Dahl har jeg satt sammen forskjellige lysestaker og små blomstervaser med Margeritter - det ble riktig så fint *smile* Kanskje det blir litt levende lys i kveld.
p
Barna og jeg venter på at mannen skal komme hjem fra jobb - overtid i dag, og vi koser oss med lek og morro! Vic har funnet frem en av favoritt cd'ene sine og danser og synger. Signe følger spent med på storesøster, og kan vel egentlig ikke få nok av å se på alle abligøyene hennes *smile*
p
Når mannen kommer hjem er det dags for hjemmelaget pizza og fredagskos - fredagen er den beste kvelden i uka her i huset, og da riktig koser vi oss masse alle sammen!


Ønsker dere alle en riktig god helg!

torsdag 26. juni 2008

oi sann...


Det var det med å motstå fristelser da... Livy er ikke spesielt god på det! I går tok Livy med seg Lille S og mamma'n sin på tur - det bar til Askim, og veldig målbevisst Albertines verden! Og du og du for en herlig butikk, masse lekkert og en utrolig hyggelig og hjelpsom dame bak disken!

Livy er nå den stolte eier av et greengate kaffeservice til 8 personer - Clare multi - jeg hadde i utgangspunktet kun tenkt å kjøpe fire av gangen, men så var det bare åtte igjen, så da kjøpte jeg likegodt alle *hmmm* (hadde jo fått skattepengene inn på kontoen). Livymannen stakkars synes det hele var ganske så unødvendig, og jeg tror jeg skal ligge litt lavt på service-shoppe fronten en stund!

Et par nye små blå skåler fikk også bli med hjem, sammen med noen skjeer jeg mangler. På søndag kommer min svigerinne, svoger og barna så da skal det dekkes med det nye serviset - kanskje kommer det noen bilder av det ferdigdekkede bordet.

Anbefaler et besøk i butikken til Albertine på det sterkeste! Ha en fin torsdag alle sammen!

tirsdag 24. juni 2008

Bak en skapdør...

.... på kjøkkenet har noen av tingene jeg kjøpte meg på sørlandsturen havnet. Liker så godt glassdørene i kjøkkeninnredningen. Det ene skapet er Greengate inspirert kan man si!

Hos Mosters hus i Lyngdal ble disse fine glassene fra Lisbeth Dahl med - liker de så utrolig godt! Gleder meg til å dekke til hagefest for små og store når været blir bedre! Glassene kostet den nette sum av 39 kr pr. glass og er absolutt verdt hver eneste krone! De er ganske tykke i glasset, og jeg ser for meg at de tåler litt håndtering. Den røde og hvitprikkete Greengate mugga kjøpte jeg hos Bazaren i Lyngdal(ligger rett ved siden av Mosters hus), sammen med to søte like skåler - elsker Greengate jeg altså. I Lyngdal var det også en kles/interiørbutikk for barn som heter Min skatt, og her ble en nydelig sommerfuglhov og en kjølebag kjøpt til Victoria - hun ble kjempeglad!!

Hos Mosters hus fant jeg lysekronen jeg har ønsket meg i lange tider, men aldri funnet. Selvfølgelig måtte det bli så langt hjemmefra! Så jeg får håpe det finnes noen her på Østlandet som importerer slike herligheter, for jeg ønsker meg det så!!!

Tilslutt kommer et bilde av to flasker som fulgte med hjem fra Cornelias hus i Sandefjord - mannen skulle til å sette den ene til livs på veien, men fikk streng beskjed om å styre seg - de er til pynt - i hvertfall for en stund *smile*

Ha en fin tirsdag alle sammen!

lørdag 21. juni 2008

Nydelige Lyngdal!


Ja her kommer et lite innlegg fra sørlandet - må si jeg trives godt her;-) Vi bor på et flott fjordhotell og nyer livet! Jeg tok jeg med laptoppen i tilfelle, og jammen er det trådløst nettverk her *me like*


I går ble det mye kjøring og vi var ikke fremme her før ca 20. Ferjeturen ble fra Strømstad til Sandefjord(istede for til Langesund) og gjett om Livy ble uggen av all sjøen. Det var deilig lunsjbuffe og Livymannen og jeg koste oss masse - så kom vi "utasjærs" og bølgene var stoooore - veldig lurt med den isen jeg la på toppen etter lunsj;-) men det gikk greit, bare synd jeg ikke orket tanken på å besøke tax free butikken - men som Livymannen sa: "penger spart er penger tjent"! Da vi endelig kom til Sandefjord ble mannen satt på en kafe og konen trålte interiørbutikker! På Plym(du og du for en herlig butikk) ble tre Maileg kaniner med hjem *love* I Cordelias hus er det bare skjønt, her også ble litt med meg hjem. Var også innom Lykke og Milde himmel også det herlige butikker som jeg fikk med meg litt fra. Anbefaler shopping i Sandefjord altså, for en herlig by!!


Etter noen timer satt vi oss i bilen igjen og hadde bestemt oss for å ta middagen i Grimstad(ja for her ligger jo Lysthuset - tusen takk for tipset jenter!)men lite rutinert på avstander så fant jeg fort ut at det kom til å bli knapt om tid - men Livy håpet i det lengste at butikken ville være åpen til 17. I følge GPS'en skulle vi være der kl 1650 - og litt greengate måtte jeg vel klare å finne på 10 min;-) Da vi var fremme 1649, viste det seg at de stengte 1630 *sukk* men, men da bar turen videre til Kristiansand hvor vi gikk en hyggelig tur i solskinnet og spiste aldeles nyyyyydelig mat!


Da vi ankom hoteller møtte vi brudeparet og endel andre gjester og det var bare superhyggelig - har kost oss masse sammen med dem! Gleder meg til den store dagen i dag!!! *Det var så hyggelig å treffe deg igjen Stine!!*


Etter frokost går turen til Mosters hus her i Lyngdal - gleder meg masse, de har iallefall veldig flotte nettsider som viser noen utrolig flotte bilder fra butikken. Når jeg har vært der er det tid for å pynte seg til bryllup! Vielsen begynner kl 14.30 og jeg gleeeeeder meg såååå!


Tusen takk for alle de koselige hilsnene i forrige innlegg, det er så koselig at dere stikker innom! Ønsker dere alle en fin St.Hans helg!!

torsdag 19. juni 2008

Ny kappe på kjøkkenet

p
Først må jeg si tusen, tusen takk for alle tips om interiørbutikker på veien *smile* Nå skal jeg sette meg å planlegge reiseruten! Livymannen derimot uttrykte bekymring vedr alle disse velmenende anbefalingene - "jeg vil bare komme meg frem jeg" var hans kommentar... men Livy kjenner sin mann godt, og vet at der det er mulighet for en kaffe der kan også Livymannen slå seg til ro en stund! Tror det blir litt kaffe på han på turen ja...
p
p
I går kveld fikk jeg hengt opp de nye kappene jeg kjøpte på Hörnan i Strømstad for en tid tilbake - siden jeg er en håpløs syerske har min kjære mor sydd for meg *smile*
p
p
Den andre Ingolfen fra Ikea har fått kommet inn i varmen, og jeg er veldig fornøyd med de to stolene. Helt supert å sitte der og prate med den som lager mat(les Livymannen*LoL*). Ellers er Victoria veldig glad i å sitte der å perle og tegne.
pp

p

Karnappen ble mye lysere når den nye kappen kom opp - Liften dekket litt mer av vinduet, og er litt mørkere i bunnfargen. Nå skal jeg på jakt etter duk/løper som passer til kappen.

pp

p

Til siste et bilde ut av kjøkkenvinduet - det regner - jeg lengter etter å bruke verandaen!p

p
I formiddag får Lille S og jeg besøk av ei veninne som har to tvillinggutter på alder med Lille S - gleder meg!

Ønsker alle en flott torsdag!

*klem fra Livy*

tirsdag 17. juni 2008

Trenger noen tips....


Som nevnt tidligere drar vi til Sørlandet i bryllup på fredag - jeg gleder meg masse og ser frem mot en koselig helg. På vei til Lyngdal kan jeg godt tenke meg å kjøre innom en interiørbutikk eller fem...


... og her kommer dere inn i bilde jenter ;-) På strekningen Sandefjord - Lyngdal - Hvilken interiørbutikk anbefaler du meg et besøk i, og hvorfor akkurat denne?


Bildene som vises i dette innlegget tok jeg i formiddag da kaffe latten var rykende varm. Brettet og skålen med sukkeret i kjøpte jeg på Plantasjen i helgen - finnes mye fint der gitt. Skålen passer perfekt til krusene jeg kjøpte hos Fryd for en liten stund siden. Brettet blir nok flittig brukt når mor skal bære kopper og kar ut på terassen i sommer.


* Tusen takk for koselige ord i bloggen min *

mandag 16. juni 2008

Snart bryllup!

Nå nærmer det seg med stormskritt! En kjær veninde fra studietiden gifter seg på det blide sørland i St. hans helgen - jeg gleder meg som en unge! Det skal bli fantastisk å få feire den store dagen med dem - gleder meg supermye Stine!!

* bildet er lånt fra http://www.scarlett.no/ *


I anldning bryllupet har jeg vært fryktelig usikker på hva jeg skal ha på meg. Da et vennepar giftet seg i fjord sommer fikk jeg sydd en nydelig blå kjole, men da var Signe i magen og kjolen er laget i "mamma fasong". Vurderte å få sydd den om, men så kom jeg over kjolen på bildet over. Det er Norsk design - Katrin Uri. Kjolen er bare supersøt og egner seg godt nå til bryllup på forsommeren. Til den har jeg et lilla sjal og noen gullsko som er "to die for" *he-he*
p
På fredag drar Livymannen med frue avgårde, vi skal ta Kystlinks båt Strømstad - Langesund. Gleder meg til deilig buffet og litt shopping. Gleder meg også til en deilig helg på hotel!
p
Jeg er så heldig at jeg har fått en utfordring og en award og jeg har ikke glemt dem, men de kommer i et innlegg litt senere.
p
Ha en fin start på uken jenter, nå skal jeg på trening!

lørdag 14. juni 2008

Velvære

God lørdag alle sammen!
Siden jeg er i "kose meg humør" omdagen må jeg lage et lite innlegg om hva formiddagen i dag skal gå med til. Jeg har vært på trening i 1 1/2 time nå, og kl 12 skal jeg til hudpleie å få ansiktsbehandling med masasje - gleder meg stort!! Det er den snille Livymannen som har vært så snill å kjøpt gavekort til meg på SPA og velvære *smile* Jeg fikk gavekortet i forbindelse med at Signe kom til verden, eller med mannens egne ord: "... fordi du er så flink med fødsel å sånt" søte Livymannen min!! I denne salongen bruker de produkter fra Pevonia Botanica og det er absolutt å anbefale! Besøk gjerne deres nettsider: http://www.pevonia.com/index.pev


Denne fuktighetskremen bruker jeg



* Og denne blander jeg i kremen ved behov *

Vil ønske dere alle en flott lørdag! Og husk å kose dere masse!

fredag 13. juni 2008

Utfordring

Jeg har fått en utrolig koselig utfordring fra Silje i Silje-sin blog! Tusen takk! Den går ut på at man skal vise bilder av ting man koser seg med å gjøre. Jeg har sittet å sett på endel av bildene som ligger på pc'n her, og her kommer noen bilder av hva jeg koser meg med å gjøre.

Jeg koser meg når våren og sommeren kommer slik at jeg kan ordne og stelle i hagen. Nydelige blomseter meg deilig duft frisker opp både inne og ute. Elsker alle de forskjellige fargene og blir i riktig så godt humør!

Har to herlige barn og storkoser meg med å være i permisjon med alt det innebærer. Jeg er så utrolig glade i dem, og det gir meg så utrolig mye!

Jeg koser meg med det nye huset vårt - selvom det er en kjedelig situasjon vi har havnet i med alt som har skjedd i forhold til reklamasjon. Jeg er veldig glad for at vi har bygd drømmehuset og jeg stortrives! Et fint og passe stort hjem for oss fire:-)


Jeg koser meg med rydding, vasking og organisering - elsker å flytte på ting!

En stor lidenskap er glass

koser meg med de nydelige skålene fra Greengate.


Kafelatte koser jeg meg med og med et godt interiørblad i hånden er kvelden reddet..



Koser meg når gode venner kommer på besøk og vi kan kose oss med god mat og drikke.



Liker å organisere og stelle i stand selskaper og fest! Liker puslerier og elsker å dekke bord.





Koser meg da også med baking og er litt ekstra glad i søtsaker;-)


Koser meg når min kjære og jeg har en stille og rolig kveld sammen med god mat og gode samtaler! Ekstra deilig er det når tv'n er skrudd av.


Er glad i å være på farten og tur i skog og mark eller på tivoli med familien eller gode venner er noe av det beste jeg vet.


Scrapbooking er den store lidenskapen, og jeg koser meg masse når jeg setter meg ned med scrappesakene mine.

Dette er noe av det jeg koser meg med!

Ønsker å sende denne videre til:

Drømmen om en eplehage, Aase, Tine, Liven og Monica

Ønsker alle en fin helg!

onsdag 11. juni 2008

Som tiden flyr!


Ja nå har jeg vært lenge borte - så lenge at Aase har fått abstinenser *ler* (koselig at du savner aktivitet her) Tiden flyr så utrolig fort, og jeg har rett og slett ikke hatt tid den siste uken til å blogge. For de som lurer så er plenen nesten like fin, og den har fått mye vann og omsorg tiltross for vanningsforbudet.


På fredagen kom takstmennene for å se på badet på nytt - det ble slettes ikke noe hyggelig møte - orker ikke å si så mye om det her nå, men kan si så mye som at det var en lite hyggelig tone fra firmaets side og at de fraskriver seg det meste av ansvaret(mener det er flisleggeren som har skylden) - så dette kommer til å ta tid.


På søndagen var vi i komfirmasjon til tremeningen til barna - det ble en veldig spesiell dag som vi kommer til å huske for alltid. Rammen var slik en konfirmasjon skal være, men litt ekstra spesiell ble den - Mamma'n til gutten døde nemlig av kreft for to år siden, og hun er dypt savnet av oss alle. Det ble en sterk opplevelse og preget av gode ord, tanker, minner og ønsker for fremtiden. Konfirmanten hadde tatt et stort ansvar for festen, og hadde laget bordkort, bestilt snitter og dekket bord! Det var utrolig flott og en kjempefin dag å være sammen med familie og venner på. Noen av gjestene kom langveis fra, og de tok seg en tur til oss på mandagen og ble over til tirsdag - Kjempe hyggelig - men det er desverre alt for skjelden vi treffer hverandre!


I går kveld var jeg med jobben på sommeravslutnng. Vi fikk servert en nydelig 3 retters middag på en flott restaurant! Det var en kjempehyggelig aften, og jeg kjenner at jeg savner kolegaene litt - men skal nyyyte permisjonen fullt ut altså, det går fort til november!


Ikveld har jeg vært ute sammen med min gamle veileder fra praksis i studietiden og det har vært super hyggelig!! Jeg fikk etter praksisperioden et svangerskapsvikariat, og jobbet der i 1 år ved siden av studiene - vi ble veldig godt kjent, og jeg har savnet skravlingen tiltider *glise* - ekstra hyggelig var det i går da det tikket inn en tekstmelding som sa han skulle til byen i jobbsammenheng og lurte på om vi kunne treffes. Vi har hygget oss masse og skravlet om alt og ingenting - helt supert!


Men nå er det midnatt igjen, og på tide å finne sengen! Jeg er snart tilbake, og håper at dagene roer seg litt ned fremover! Tusen takk for supre hilsner i bloggen min, og jeg gleder meg til å ta en besøksrunde hos dere også! Tusen takk for utfordringen Silje - for en koselig utfordring - det kommer svar på den etterhvert!


*Klem*

onsdag 4. juni 2008

Vanningsforbud


Fra og med i dag er det vanningsforbud med spredere og slanger som ligger rennende i gresset her i vår kommune - og brått er jeg glad for at det er en stund siden ferdigplenen ble rullet ut!

*For bare noen uker siden var det kun jord her - nå er det fint grønt gress!*

I lokalavisen igår kunne man lese at nå må det skrus igjen - årsaken er at vi bruker alt for mye vann, det er over 10 år siden forrige gang det var totalforbud. Jeg takker høyere makter for at det er 5 uker siden ferdigplenen ble lagt, og at vi har vært flinke å vannet 1 time hver kveld siden vi fikk den - røttene har satt seg, og vi har en fin og grønn plen! Det kan bli dyrt å bryte vanneforbudet også kunne man lese "...Det kan koste deg dyrt å bryte forbudet. Vannkrana di blir plombert, og det koster deg 1.000 kroner å få åpnet den igjen. (...)Fagkoordinatoren for renseanlegget forteller at ansatte vil kjøre rundt og sjekke om forbudet respekteres - Vannet stenges omgående dersom forbudet brytes". Så i dag har Livymor rullet inn alle slangene, tatt bort sprederne og naboene kommer sikkert til å observere Livy og mannen hennes sitte i "utegodstolene" sine på plenen med vannslangen i hånden ikveld - o lykke!



Ha en riktig fin onsdag, med eller uten vannspreder!

tirsdag 3. juni 2008


Solen skinner fra blå himmel og det er fantastisk vær her i dag også! Formen er litt bedre da feberen har gitt seg, men halsen er fortsatt veldig vond - skal til legen nå på formiddagen, og det skal bli greit å få sjekket om det er noe å få for halsvondten!
p
Rosa på bildet over er den ene som er igjen fra buketten som jeg viste i et innlegg for en stund siden - til fredag har den stått på bordet her i 4 uker - Ganske utrolig synes jeg!
pp
Tusen takk for alle de koselige hilsnene i forrige innlegg - det varmer godt! Også lover jeg å komme sterkere tilbake med blogbesøk når formen er bedre. Mange klemmer fra Livy

søndag 1. juni 2008

Helt slått ut!

* Liseberg i 20 tiden på fredag *

....også i denne varmen da! Har fått influsensa, og den kom kastet på meg i dag tidlig - vondt i halsen, feber og vondt i kroppen - kjipt!

Turen til Liseberg var fantastisk, og vi koste oss masse både liten og stor. Perfekt å reise en fredag i mai, lite folk og masse plass til lek og moro! 4 åringen har blitt usedvanlig tøff siden i fjor. Hun føk fra den ene karusellen til den andre, og så ikke ut til å bli lei - En sikker favoritt var "Elg og dalbanen"(utrolig vilke ord Labbe Langøre gir små barn;-) tror hun kjørte den 20 ganger.


*Ei fornøyd lita tullemor på pledd i parken*
Lille S storkoste seg og nøt livet. Vi hadde med oss pledd og tok noen pauser i parken, noe både store og små syntes var deilig.

* ei fornøyd jente på tivoli!*

Nå kryper jeg under dynen igjen, får håpe det forsvinner like fort som det kom! Ønsker alle en fin uke, og tusen takk for hilsnene i forrige innlegg - jeg kommer sterkere tilbake!

*klem*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...