onsdag 29. oktober 2008

Ramme fra Riviera Maison

På radioen snakker de om alle Østlendingene som ikke klarer å ferdes på snøføre, men her har den første snøen ikke meldt sin annkomst enda heldigvis. Den første snøen kommer stort sett alltid som julekvelden på kjerringa, men i år har vi heldigvis fått lagt om dekkene i tide!

l
Min aldeles nydelige mor har vært på en liten ferie til Sandnes, og da hun kom hjem var det rene julekvelden her i huset. Hun hadde handlet masse nydelige klær til barna og Livy med mann fikk denne nydelige rammen fra Riviera Maison! Rammen er kjøpt i butikken til damen med denne flotte bloggen! Gleder meg til å fylle den med bilder av Lille S
l
k
I formiddag har jeg vært på trening, en time med stram opp, er god og støl nå og værre blir det nok utover kvelden ;-) Etter at Signe har spist litt nå, skal vi en tur til byen på kafe. Kanskje blir det en tur innom denne butikken også.
k
Ellers tenkte jeg å vise noen bilder av sjenken i stua vår i dag, inspirert av Linda som har denne flotte bloggen. Nå kan du se på detaljene vet du vennen ;-)
k
Sjenken/kommoden er fra Naomi inport, og de har bare fantastisk mye flott!
k
* Slitte detaljer *
k


Tusen takk for alle de koselige hilsnene på forrige innlegg! Snuppa er jo så vakker her hun "løper" avgårde!

Ønsker alle en kjempefin dag videre med eller uten snø!

Klem fra Livy

mandag 27. oktober 2008

Se hun går!!

Min lille prinsesse har lært seg å gå! Hun er 11 1/2 mnd og så flink! Hun begynte å slippe seg i går, og i dag har det tatt helt av - hun går og går og går!

* sååå flink *

* Her kommer jeg! *

* Såååå gøy!! *

* opsi - litt for ivrig kanskje *

* men det var gøy alikevel!! *




Ellers er alt bare bra, Lille S og jeg har vært i Sarpsborg og kost oss i dag. Mor og datter på kafe, og både Signe og jeg riktig nyter det! Om en uke begynner jeg å jobbe igjen, så nå skal vi kose oss max de siste dagene av permisjonen - skal si den tiden har gått fort!



Tusen, tusen takk for alle de koselige kommentarene på det forrige innlegget - det er ny rekord for meg, og sååååå artig! Tusen takk!
Ønsker alle en super start på den nye uken!
Mange klemmer fra Livy

fredag 24. oktober 2008

Trapp, gang og et aldri så lite kupp

p
p
Endelig er vi ferdig med gangen! Jeg har malt, malt og malt! Trappetrinna er malt med 7 strøk oljebasert gulvmaling med tørketid på 12 timer, så det har tatt tid. Trinna har vært ferdig en stund, men rekkverkene har tatt lengre tid, da det har skjedd så mye her den siste tiden.
Veggene har også fått et strøk med maling (kafe latte). Jeg er så fornøyd med resultatet!
p

* Før *
p

* Etter *
p
p
p
p
p
p
Så over til kuppet mitt *smile* En av interiørbutikkene her hvor vi bor har hatt endel salg med helt opp til 90 % den siste tiden. Denne stolen fra Villa Collection solgte de til den nette sum av 320 kr i går, den har kostet 3200 kr - er det mulig(for 1 stol)???? Jeg har sett på stolen mange ganger, men prisen har vært laaaangt over mitt budsjett - men i går var jeg så heldig! Enn så lenge står den her i gangen og skal la slitne kropper få hvile litt når skoa skal av ;-) men det kan nok hende den får en annen plass etterhvert.
p

p

p
p
p
p
p
Inngangsdøren er fra denne produsenten.
p
p

* Noen detaljer *
Tusen takk for alle de koselige kommentarne på forrige innlegg - jeg gleder meg til å høre hva dere synes om kaka når den er bakt!
Ønsker dere alle bloggvenner en super helg!
p
Mange klemmer fra Livy

tirsdag 21. oktober 2008

Oreo dream

Flere av dere har etterlyst oppskriften på Oreo dream kaken jeg lagde til Livymannens 30 årsdag. Her kommer den!




Oreo Dream

Indigrienser:

Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk. Tine kremost naturell
2,5 dl melis
3,5 dl kremfløte
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose Toro sjokolademousse
3 dl melk(til moussen)

Form: 24 cm rund uten bunn settes på fatet du skal servere kaken på.

Slik gjør du:

Del av 1/4 del av oreo kjeksen og legg dem tilside – disse brekkes opp i småbiter. Resten av kjeksen smuldres opp til veldig små biter(jeg pleier å legge de i en dobbel brødpose når jeg skal knuse dem). Smelt smør, og hell over kakesmulene - bland dette til en jevn masse som tilslutt smøres ut i bunnen på formen.

Bland kremost og melis til en luftig og kremet masse(jeg bruker miksmaster til dette). Pisk deretter krem av fløten og sukkeret(i egen bolle). Bruk ca halvparten av den stivpiskede kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen(her bruker jeg slikkepott). Smør massen over kakebunnen og legg halvparten av oreo kjeksen du har satt til side over. Sett kaken i kjøleskap i 30 minutter.

Lag sjokolademousse etter anvisningen på pakken. Rør inn det du har igjen av oreo kjeksen i moussen. Smør moussen over kaken og sett i kjøleskap i ytterligere 1 time.

Legg så et tynt lag med krem på toppen til slutt. Pynt med vanlig sjokoladesaus eller mer oreo kjeksbiter. Sett kaken i kjøleskap i noen timer til slik at den får ”satt seg”.

Kaken smaker best om du lar den stå avkjølt en stund, gjerne til dagen derpå. Før servering løsner du kakeformen med en kniv - nå er den klar til servering!

Lykke til og velbekomme!
Oppskriften på kaken har jeg funnet på nettet

søndag 19. oktober 2008

Dagen derpå..

.. og på tide med en liten oppdatering. Vi hadde en superfin feiring og jubilanten var storfornøyd, tiltross for at han natt til lørdag - det vil si kl 03.00 forsto at han hadde tatt seg vann over hode med å lage tapas til 22 personer - alt skulle da selvfølgelig være homemade. På denne tiden av døgnet var det kun en av "hovedrettene" som var klare. Fra klokken var 08 på lørdagsmorgenen til gjestene kom kl 18 sto han og kokkelerte på kjøkkenet, og det ble utrolig myyyye og nydelig mat - det ble ferdig til slutt!
¤
På menyen sto scampi(og hvem kjøper ferdig scampi i butikken - de må selvfølgelig "pilles", marineres og stekes) deilige kjøttboller, fylte kyllingbryst med pesto, soltørkede tomater og feta ost og sist men ikke minst marinerte kyllinglår. Som tilbehør hadde vi diverse oliven, hvitløk, ost og skinke, potetsalat og gresk salat. Aiolien var også hjemmelaget og noe av det beste jeg har smakt! Min elskede Livymann er utrolig flink til å lage mat!

* Bordet dekket til fest *


* Bildet av bordet rett før gjesten kom *



* Nydelige høstfarger *



På fredag etter barnehage og jobb reiste hele Livyfamilien på tur i en stor park vi har her og samlet inn nydelige blader i høstfarger til å ha på bordene. Åååå som vi koste oss alle sammen! Det ble kjempefint på bordene også - nøtter og kvister ble også med hjem. Lysene var jeg ute og kjøpte på lørdagsformiddag, og det ble en fin fargesammensetning synes jeg. Det som er synd er at alle "rant" så forferdelig at alle dukene mine har fått masse stearin på seg :-( Jeg håper jeg får det bort!


Kakebordet besto av noen gamle favoritter og noen nye! Jeg bakte Oreo Dream kake for første gang, og den så ut til å falle i smak, bare et pittelite stykke ble igjen da alle var ferdig!



Ønsker alle en flott start på den nye uken!

Mange klemmer fra Livy

torsdag 16. oktober 2008

Stuevindu




Litt nytt har blitt med hjem de siste dagene. Disse blomsterpottene fikk jeg av min skjønne mor da vi var på lagerutsalget til Magnor for noen dager siden. I porselensutsalget hadde de utrolig mye fint fra bla Miljögården til hyggelige priser. Jeg fikk også handlet noen julegaver, så nå er jeg godt i gang! Dufterankene har jeg kjøpt med lille S under armen på Rema i dag *he-he*






Den nydelige figuren som står mellom pottene fikk vi til bryllupet vårt for 6 år siden. Jeg er så utrolig glad i den figuren, og den passer fint i det store vinduet. Enda bedre er det at sofaen står forann slik at den er utilgjengelig for lille S sine søte små hender som skal utforske alt omdagen *smile*





Tusen takk for alle de gode ordene i innlegget om 1 års befaringen. Vi får bare krysse fingrene for at det løser seg kjapt og greit. Vi har sendt avsted brev til forsikringsselskapet i dag vedr. dekking av takstmann/advokatutgifter i forbindelse med saken om badet, så får vi håpe vi får kjap godkjenning så vi kommer i gang. Når det gjelder pappa'n min så var det veldig hyggelig å hilse på han i går. Han er fortsatt dårlig, men jeg håper han kommer seg kjapt.
Etter at mannen er ferdig på jobb i dag skal vi en tur til Sverige og Nordby shoppingsenter og handle inn til 30 årslaget på lørdag. Vi har barnevakt i kveld, så det blir en kosetur for hr og fru;-) Jeg gleder meg supermye til lørda'n, det er tapas som står på menyen og mannen har funnet frem de deiligste retter!
Ønsker alle en flott dag!
Mange klemmer fra Livy

Scrappebloggen er oppdatert...



2 nye LO'er ligger i scrappebloggen min....

onsdag 15. oktober 2008

1 års befaring

I dag har vi hatt 1 års befaring av huset, jeg var i grunn veldig spent på dette.

Da det har vært mye trøbbel rundt byggefirmaet vi har brukt og kontakten med dem valgte vi å ha med oss en takstmann på befaringen - det var i grunn veldig greit. Endel av tingene ble løst i dag, slik som isolering under verandadører i 1. og 2. etg( 0 isolasjon, det er ikke rart vi synes det var huskaldt i vinter), festing av blomsterbrett(alle var løse(!)) retting på terskler, justering av dører osv.

* Bildene er tatt i sommer *

Men det er også endel de må komme tilbake til desverre. I kjelleren er det ikke forsterket godt nok over vinduer slik at det blir svikt i karnappene, dette må de gjøre noe med. Badet er jo en forferdelig trist historie i seg selv(vi må gå til sak mot byggmester og flislegger slik at skyldspørsmålet blir besvart og fordelt) og tetting utvendig langs svalegang(her kommer det vann inn i kjelleren) er også noe som må gjøres. Er alikevel glad det hele er overstått, og håper det resterende blir løst på en grei måte.

I ettermiddag skal jeg besøke pappa'n min på sykehuset, han har vært innlagt siden fredag og er ganske dårlig - gleder meg til å se ha igjen! Eller holder jeg på å planlegge menyen til mannens 30 årslag, han har bursdag til lørdag og skal feires av gode venner:-) Bordpyntingen planlegges også, og jeg tror vi skal gå for høstfarger og bruke litt av det flotte vi har i naturen rundt oss.

Vil takke alle for de koselige kommentarene dere legger igjen her - det er så hyggelig!

Ha en riktig super dag alle sammen!

Mange klemmer fra Livy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...