søndag 26. april 2009

En fantastisk helg!

o
Hvis et ord kan beskrive denne helgen så er det ordet FANTASTISK! Vi har kost oss fra morgen til kveld hele helgen, sammen hele familien og gode venner - helt herlig!
o
I går var vi ute i nydelig solskinn og hele 17 grader i skyggen, det er slettes ikke værst til å være april. Lille S og jeg tok oss en liten tur til byen, og storesøster hjalp bestemor å omplassere stauder i hagen. Da vi kom hjem leket og koste vi oss i hagen til kvelden kom og barna stupte i seng - man blir jammen trøtt av all denne herlige vårluften!
o
I dag har vi vært sammen med to vennepar og deres barn i Strømstad og spist pizza og is. Kaffen tok vi hjemme hos våre venner, og vi har virkelig kost oss big time alle sammen!
o
Flasken med Limonade kjøpte jeg i en ordinær Ica butikk i Strømstad i dag - og jeg er svak for slike fine flasker! Prisen var fin, og jeg ble overveldet av at slike ting finnes i helt vanlige butikker(det gjør det nemlig ikke her jeg bor!) Tror nok ikke jeg har råd til å åpne den med det samme, synes den gjør seg godt som pynt på benken - den blir nok stående der en liten stund.
o
I morgen er det en ny uke med nye muligheter som ligger forann oss, det blir spennende å se hva den vil bringe!
o
Ønsker alle som er innom en riktig fin start på uken som ligger forann - Og tusen, tusen takk for alle de koselige hilsnene dere legger igjen her hos meg - Jeg setter utrolig stor pris på det!
o
Klem fra Livy

fredag 24. april 2009

Kan vi by på frokost?


o
I dag vil lillesøster og jeg invitere til "zyberfrokost" her på bloggen - med litt kaker og jordbær til dessert *smile*
o
Jentene leker masse med disse herlige, fargeglade lekene, og vi voksne får rett som det er frokost på sengen i helgene - sier ikke nei takk til disse myke fristelsene *smile*
o o

o

Den fine komfyrtoppen i tre er kjøpt i butikken Sprell på Majorstuen. Det er en flott butikk med masse gode leker for barn - de har en kjempefin nettbutikk også, som absolutt er verdt et besøk! Te-serviset er fra Oscar & Ellen, og er kjøpt i den svenske nettbutikken Sessan o. sus - de har veldig godt utvalg i myke leker for barn som passer perfekt både til 5 åringen og 1 1/2 åringen min - de leker flott med dette begge to.o

Godværet er fortsatt med oss her på Østlandet, og jeg ser frem til en kosedag sammen med lillesøster. Vi har ikke helt bestemt oss for hva vi skal gjøre enda, men at vi skal være ute i det fine været er helt sikkert.

Bon apetit - og en riktig god fredag til alle som er innom!

Stor fredagsklem fra Livy og lillesøster

onsdag 22. april 2009

Stormlykt og nydelige roser



o
Ja så er arbeidsuken over for denne gang for min del, og roen har senket seg i huset. Mannen holder på å fylle opp en henger med søppel som skal kjøres på fyllinga i morgen - utrolig hvor fort det hoper seg opp - og sååå deilig å bli kvitt det!
o
Uken har flydd avsted, og jeg lengter etter noen litt roligere dager i solskinnet. I morgen har jeg store planer om å vaske vinduene utvendig, for det trengs virkelig! Når solen skinner på dem ser vi nesten ikke hva som befinner seg på utsiden. Ellers blir det nok mye lek og morro med lille S.
o
o
Jeg har en forkjærlighet for stormlykter - og den på bildet over - Fuego fra Hadeland Glassverk er min siste innkjøpte. Rene linjer og vakkert design. Ser den for meg på hagebordet i skumringen i sommer - vakkert. Rosene kjøpte jeg billig på Rema, og de har holdt seg veldig godt - synes det er så fint å sette de i slike lave vaser.
o

o
Min lille linselus snek seg med da jeg tok bildene til bloggen i kveld - vakringen min med melkebart *love*
o
o
Ha en super kveld, og en fin torsdag alle sammen!
o
Klem fra Livy

søndag 19. april 2009

God søndag!

Med deilig sol fra blå himmel nyter jeg deler av søndagen på svalgangen. Som selskap har jeg et nytt nr av Lantliv og en deilig kopp kaffe.
o

o
Lillesøster og jeg har vært på langtur i dag, en hel mil har vi lagt bak oss. Mens vi var på tur har storesøster og Livymannen laget nydelig middag til oss. Det er kjekt når barna selv kan bestemme menyen - i dag serverte de pitabrød med krydret kjøttdeig og salat - det smakte nydelig *smile*
o
Ønsker alle en strålende søndag, og en fin ny uke som ligger forann oss!
o
Klem fra Livy

lørdag 18. april 2009

Nespresso Lattissima F 315

På påskeaften gikk som tidligere nevnt Livymannen til anskaffelse av en kaffemaskin. Siden jeg ikke er så begeistret for vanlig kaffe fant han ut at vi burde kjøpe en jeg kan ha nytte av også - og glad er jeg for det! Latten fra denne er hundre ganger bedre enn pulveret jeg rørte ut med vann tidligere. Den gode gamle Mokkamasteren har vi fortsatt, den har fått hedersplassen i hjørneskapet - den kommer opp på benken igjen når det er selskapeligheter i heimen.
oo
oo
Tekniske detaljer : NESPRESSO LATTISSIMA F315
- Høytrykkspumpe (19 bar)
- Dobbelt varmeelementsystem (termoblokk) som skifter mellom melke- og kaffefunksjonen
- Automatisk og programmerbar mengdekontroll for kaffe og melk: Espresso/Lungo/Cappuccino/Latte Macchiato
- Avtakbar melkebeholder(0,5 l) med praktisk skyllefunksjon som tåler oppvaskmaskin
- Knapp for varmtvann
- Justering av mengden melkeskum
- Justerbart dryppefat for kopp eller kaffedrikkglass
- Automatisk utskyving av brukte kapsler når munnstykket åpnes
- Oppsamlingsbeholder for brukte kaffekapsler (kapasitet:12 til 15 kapsler)
- Strømsparefunksjon
- Varsellys og lyd som angir at beholderen for brukte kaffekapsler er full
- Avtakbar vannbeholder: 1,2 liter.
- Deksel i termoplastfinish
- Tilgjengelig farger: Kremhvit, Rød, Sort
- Elektrisitet: 230V, 1300 W.
- Mål (B x D x H): 20,5 cm x 34,2 cm x 25,8 cm
oo
oo
Håper dere alle koser dere med helg! Her skinner solen i dag også og vi skal på tivoli med barna i ettermiddag - det blir stas.
o
Ønsker alle en riktig fin helg videre!
o
Klem fra Livy
o
Bilder og informasjon om maskinen er hentet fra nespresso sine sider

fredag 17. april 2009

Solfylt fredag med greengate på balkongen

o
Deilig med fredag igjen! Og nå har solen kommet frem for fullt også - håper det bli slik i helgen, da har vi noen herlige dager forann oss ute i go' været!
o
I går var lillesøster, mamma og jeg en tur innom Brynem gaver og interiør - en kjempekoselig interiørbutikk som ligger på Torp. En av de tingene som gjør at jeg liker butikken så godt er at de har veldig mye fint fra Greengate i sortemanget. De hadde fått inn endel fra Greengates vårkoleksjon da vi var det i går - Noe hadde kommet ut i hyllene men mesteparten var fortsatt ikke pakket ut da jeg var der - blir nok ikke lenge før jeg tar en tur igjen *smile* Et par asjetter i serien Claire multi fikk bli med hjem - nå har jeg 10, målet er å ha kaffeserviset til 12 personer. To nye lattekopper - røde med hvite prikker fikk holde dem med selskap. Jeg elsker Greengates farger og herlige design - tror aldri jeg får nok jeg!
o

o
Frokosten ble inntatt på verandaen i 2. etasje i dag - og selvfølgelig ble de nye koppene innvidd med deilig latte fra vår nye Nespresso maskin - toppet med litt kanel - mmmm det er godt!
o
Planen i dag er en tur til byen, lillesøster og jeg skal møte en veninne til lunsj - gleder meg!
o

o
Håper solen skinner der du er i dag - Ønsker deg en kjempefin fredag!
o
Klem fra Livy

torsdag 16. april 2009

På kjøkkenbordet...


o
...står det en nydelig Hortensia som jeg kjøpt meg i dag.
Nå er påskeeggene ryddet bort, og på plass på kjøkkenbordet står en av mine absolutt favoritter. Som oftes pleier de å være hvite når jeg kjøper dem, men i dag falt valget på denne nydelige cherryfargede Hortensiaen.
o
Tusen takk for alle de støttende komentarene jeg har fått på det forrige innlegget mitt :-) I dag har de vært å instalert en pumpe i kummen som er plasert i hagen - denne pumpen vil begynne å gå hver gang det kommer vann i kummen. Jeg er spent på hvordan dette vil fungere, men krysser fingre og tær for at dette går bra og kommer til å fungere på sikt.
o
Nå er det tid for å krype ned i sofakroken med det nye Bolig pluss som kom i posten i dag - gleder meg!
o
Ønsker alle en riktig fin uke videre!
o
Klem fra Livy
o

onsdag 15. april 2009

Drømmen om å gjøre hagen i stand i år...

.... gikk i tusen knas i går.
oo
I mange måneder har det kommet "fuktroser" inn på gulvet i kjelleren - vi har hele tiden trodd det har hatt noe med dreneringen å gjøre, men da de kom for å gravde opp i går viste det seg at det er grunnvannet som kommer opp. Vi har selvfølgelig kontaktet takstmann og forsikringsselskap for å finne ut hva vi må gjøre videre.
o
o
Jeg som hadde gledet meg til å plante blomster, busker og trær i år, har nå en hage som er oppkjørt av gravemaskiner - ferdigplenen som ble lagt i fjord er en saga blott. Selvfølgelig er det viktigst å få rettet opp i det som er galt slik at huset blir som det skal være og at vi kan innrede kjelleren etterhvert - men jeg begynner å bli skikkelig lei av alt tullet som har vært etter at huset sto ferdig - i tillegg til dette har jeg tidligere skrevet om problemene med badet (innlegget jeg linker til er litt over et år gammelt og enda er det ingen løsning på plass på dette problemet - vi har nylig fått saken inn til boligtvistnemda, men saksbehandlingstiden der er 6 til 8 måneder - ja det er bare å smøre seg med tolmodighet, for dette tar tid).
o
o
Slik så det ut med en gang de gravde opp - dreneringen ser fin ut.
o

o
På bildet over begynner vannet å fylle seg opp, Livymannen anslo at over 200 liter vann er pumpet ut fra under huset i går formiddag.
o
Det var et ikke så koselig innlegg fra meg i dag, men godt å skrive litt om det. Om noen har opplevd noe tilsvarende blir jeg glad for råd og tips om mulige løsninger på dette. Jeg håper det finnes en bra løsning på dette etterhvert.
oo
Klem fra Livy

lørdag 11. april 2009

En solfylt Påskeaften

o
Ja her har det virkelig vært vår i dag! Nydelig vær og sol fra blå himmel - hele 17 grader i skyggen og både barn og voksne har kost seg masse. Deilig at været kan slå så godt til når vi har fri alle sammen! Mannen har vært ekstra flink i dag og vasket verandaen og tatt frem balkongmøblene - de skal få et strøk med maling og olje i år - men det får bli litt senere.
o
o
Mannen har også vært avsted å kjøpt kaffemaskin til heimen i formiddag - en lekker liten sak fra Nespresseo - som lager nyyyyydelig latte *smile* Det kommer nok et eget innlegg om den en annen dag.
o
Ellers har jeg vært en kjapp tur innom en av interiørbutikkene i byen i dag(på vei for å kjøpe pølser - selvfølgelig må det grilles når været er sååå bra!), der ble de to telyslyktene fra Nordal med hjem, synes de passer godt her på svalgangen. En påskeduk og to "eggvarmehøner" fra Sia til 70% avslag ble også med hjem *smile*
o

o
Håper du har hatt en fin påske så langt og ønsker deg og dine riktig fine påskedager videre!
o
Påskeklem fra Livy

torsdag 9. april 2009

God Påske!

o
Vil ønske alle dere som er innom bloggen en riktig God Påske!
o
Vi skal bare være hjemme og nyte livet - Vi får litt besøk og forhåpentligvis godt vær slik at vi kan nyte livet litt ute i solen også.
o
o
Det meste av påskepynten har kommet på plass i huset - disse nydelige eggene kjøpte jeg i fjord og de er fra Lisbeth Dahl. De fine eggene som barna har dekorert kommer opp på grener med gåsunger nå i ettermiddag, da mann og barn er på tur i skogen for å hente de inn nå.
o
o
Disse søte kyllingene er i glass og er fra Hadeland glassverk - Eggene er fra Mestergrønn.
o

o
Stemorsblomsten i suppeterrinen har fått lilla egg i seg, synes det ble fint på spisestue bordet nå.
o
Håper dere får en strålende Påske alle sammen!
o
Stor klem fra Livy

tirsdag 7. april 2009

Nostalgiske påskeegg


o
Ja så har kveldsroen senket seg over Livyheimen. Barna er for lengst i seng, mannen jobber overtid og jeg er ferdig med klesvask og rydding i huset. Nå er det tid for å nyte stillheten - deilig! Jeg har fortsatt ikke vasket huset skikkelig til påske, men det får jeg ta i morgen etter jobb - jeg har som mange andre, kort dag i morgen og er ferdig allerede kl 12 *smile*
o

o o
Tidligere i dag var jeg en tur i byen for å handle inn det som trengs av mat med mer til påsken. Påskeegg til barna sto også på menyen, og jeg ble så glad da jeg fant disse flotte nostalgiske eggene. Bildene viser ikke riktige farger da det var mørkt når bildene ble tatt, men de er helskjønne. Tipper eggene faller i smak når de er fulle med herlige fristelser på påskeaften *smile*
o o

o
Ønsker dere alle en flott tirsdagskveld og en herlig onsdag!
o o
Stor klem fra Livy

søndag 5. april 2009

Gul frokost med påskekunst

o o
I dag er det Palmesøndag og påskeuken er i gang - været har ikke vært det helt store hittil i dag, men vi håper tåken letter utover dagen, og at vi får et gløtt av den herlige solen.
oo
Hele familien er bedt på middag til et vennepar som har barn på alderen med våre, så vi ser frem til en hyggelig ettermiddag både for store og små!
o o
o o
Livyfamilien har hatt en super formiddag sammen i dag - den startet med at vi laget gul frokost. På menyen sto eggerøre med ost og skinke, nystekte rundstykker og ferskpresset appelsinjuice - mmmm.
ooo

o o
Før eggerøren ble laget "blåste jeg ut eggene" slik at vi kunne dekorere dem etter frokost. Storesøster var helt i hundre, og vi har kost oss masse med dekoreringen.
o o
Eggene ligger i en kjempefin kurv som jeg har kjøpt i butikken til Susanne; som har denne flotte bloggen her. Oppi kurven ligger påskeduken storesøster laget til oss i barnehagen for to år siden - vakker synes jeg *smile*
o o

o o
Vi brukte maling fra Making Memories til å dekorere eggene med - det ble kjempefint.
o o

oo
Storesøster er dypt konsentrert - hun elsker å male!
o
De ferdige eggene ble stripete, prikkete og fargerike - akkurat slik de skal være!
o o
o o
Tusen takk for alle hilsnene dere legger igjen til meg, det gir meg inspirasjon til å fortsette med bloggingen og varmer så godt!
o o
Ønsker dere alle en strålende Palmesøndag!
o o
Klem fra Livy

torsdag 2. april 2009

Stemorsblomster i min gamle suppeterrin


o
Nydelig solskinn her på Østlandet i dag - heeelt herlig! Formiddagen skal tilbringes i byen sammen med mamma - jeg gleder meg masse! Blir nok en liten lunsjtur til Erlandsens Conditori på oss tenker jeg - et fantastisk konditori med masse sjarm og god mat! Kan anbefales på det sterkeste!
o
Deilig at være viser seg fra sin beste side i dag når jeg har fri *smile*
oo


oo
Etter jobb i går tok jeg en tur på Plantasjen, ikke så mye som ble med hjem da utvalget var dårlig, men en stemorsblomst som passer perfekt i den gamle suppeterrinen jeg har arvet ble det. Synes det er så fint med blomster i suppeterriner og sausenebb. Alt takket være mye god inspirasjon fra interiørblader og gode blogger.
oo

o
Ønsker alle som er innom meg en riktig fin dag!
Håper solen skinner der du er i dag også!
o
Stor vårklem fra Livy
o

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...