fredag 29. april 2011

Bryllupsfredag!!


I dette øyeblikk går Kate Middelton inn i Westminster abbey og hun er strålende vakker !! Som mange andre sitter jeg benket for å få med meg vielsen i formiddag - jeg elsker bryllup!

Før vielsen har jeg kost meg ute på terassen i det deilige været med et nytt nr av Vakre hjem og interiør, og en kopp latte - hverdagslykke ♥


Ønsker deg en strålende fredag!


Klem fra Livy

onsdag 27. april 2011

Lillesøsters første smil og Cheesecake

Heisann!

Ja, så er vi midt i uken allerede - tiden flyr!

Lillesøster er 1 måned og en dag gammel, og i dag fikk jeg det første smilet av henne ♥♥♥ For en Lykke!
Tiden med en liten baby i huset går overraskende bra, og vi koser oss masse som en familie på fem.

Lillesøster er en fredelig liten jente som koser seg sammen med oss. Hun sover fortsatt mye, og den siste uken har hun sovet hele natten(fra ca 22 til 07 - fantastisk deilig!). Vi har begynt med litt rutiner, og hun spiser for natten mellom kl 21 og 22, etter dette er det kveldsstell på badet og på med pysj. Når vi er klare på badet legger vi henne i sengen sin på vårt soverom(hun sover kun der om natten) hvor det er mørkt og litt kjøligere enn ellers i huset. På dagtid ligger hun i vuggen sin i stuen eller ute i vognen når hun skal sove. Når hun ikke sover blir det foruten mat, mye kos - det er herlig ♥♥♥


Bildene i dagens innlegg er av ostekaka jeg laget i påsken. Dette er en ostekake som skal stekes i ovnen, og er helt andeledes enn andre ostekaker jeg har laget tidligere. Kaken ble kjempegod, og jeg vil dele oppskriften med dere her.

New york bluberry cheesecake
av Leila Lindholm - gjengitt fra hennes kokebok "a piece of cake"

Kjeksbunn:
300 g digistive-kjeks
150 g smør, smeltet

Fyll:
600 g philadelfiaost
2 1/2 dl kesam
1 dl sukker
1 dl maisenna
2 ts vaniljesukker
3 økologiske egg(romstempererte)
1 dl kremfølte
200 g god hvit sjokolade
1 1/2 dl friske eller frosne blåbær


1. Forvarm ovnen til 175 grader.
2. Finknus kjeksen i en hurtigmikser, og bland smulene med smeltet smør.
3. Trykk blandingen ned på bunnen av en teflonspringform(ca 23 cm - jeg brukte en slik form denne gangen, men vurderer å bruke en "bake it easy form" neste gang, da jeg ikke fikk flyttet kaken fra bunnen av kakeformen og over på et kakefat).
4. Stekes midt i ovnen i rundt 10 minutter. Avkjøles.
5. Pisk philadelfiaost og kesam til det får en kremaktig konsistens.
6. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og ha det opp i osteblandingen.
7. Pisk inn eggene, ett om gangen, og ha så i fløten.
8. Brekk sjokoladen i biter, og smelt den i vannbad. Rør den smeltede sjokoladen inn i fyllet.
9. Hell fyllet over bunnen og dryss blåbær på toppen.
10. Stekes midt i ovnen rundt 40 minutter. For å hindre at ostekaken blir brendt, kan du dekke den til med aluminiumsfolie når den blir gyllenbrun.
11. Skru av ovnen og la ostekaken stå i restvarmen i 30 minutter.

Håper det smaker Velbekomme!



Klem fra Livy

mandag 25. april 2011

Kaker og påskekos!


God Påske alle sammen!

Dette har vært en FANTASTISK påske, med mye kos sammen med gode venner!

Vi har hatt middagsgjester to av påskedagene, og de andre røde dagene har vi hatt kaffebesøk. I anledning besøkene har jeg fått testet ut noen nye kakeoppskrifter - Moro!


Brownies passionsfrukt kaken før krem og pikekyss er lagt på.

Den første kaken jeg bakte var Manuelas fantastiske påske brownies-pasjonsmousse kake. Manuela har en FANTASTISK blog som virkelig er verdt et besøk! Hun har også anbefalt denne kaken(med oppskrift) i det siste nr av Boligdrøm.

Kaken falt godt i smak hos gjestene, og jeg har allerede lovet å bake en ny kake til en konfirmasjon 8. mai.

Jeg har også bakt en amerikansk blåbær-ostekake hvor oppskriften er hentet fra Leila Lindholms kokebok "a pice og cake", som jeg anbefalte i dette innlegget. Denne kaken er også en ny favoritt her i huset, og Livymannen kommer garantert til å bestille denne neste gang han ønsker seg kake.


Den siste dagen i påskeuken skal brukes ute, mannen er godt i gang med å beise terassegulvet, og jeg skal ut å leke sammen med barna når lillesøster har fått litt mat!

Ønsker deg en strålende dag!

Klem  fra Livy


mandag 18. april 2011

Pioner


Årets første pioner har kommet i hus - en av mine absolutte favorittblomster! Duften minner om sommeren som snart kommer... Herlig!


Nok en solskinnsdag her hos oss i dag, det blir nok lek på trampolinen for de to eldste barna. Mor og lillesøster skal ta en lang og deilig trilltur i go' været.

Håper solen skinner der du er i dag også!

Klem fra Livy

søndag 17. april 2011

Prinsesseegg!

Herlig med Påskeferie!


Storesøster riktig nyter å være skolejente omdagen, spesielt når det er påskeferie *he-he*

Vi har hatt en fin helg så langt, og en av de tingene vi har gjort er å lage prinsesseegg! Skjønne egg med krone på toppen Mine prinsesser koste seg masse!

 

Eggene er fra en Kit fra Panduro, som jentene fikk i gave av min skjønne venninne da lillesøster kom til verden, og det falt virkelig i smak! Tusen takk ♥




I dag skal vi en tur til Strømstad og spise pizza, det er lenge siden sist nå!

Ønsker deg en fin søndag!

♥

fredag 15. april 2011

Fredag ♥ og bokanbefaling


Fredag, helg og snart påske!

I formiddag har jeg tørket støv og gjort klart til helgen - så nå kan den bare kommer! Helgen ligger ann til å bli en kosehelg da vi er bedt til gode venner i morgen kveld, får besøk på søndag og har påskeaktiviteter med barna på programmet - det blir bra!


I posten i dag kom en etterlengtet bok; "a piece of cake" av Leila Lindholm - ahhhh den er enda bedre enn jeg hadde trodd! Mange nydelige oppskrifter, og som en bonus; FANTASTISKE bilder! Anbefales ♥ 


Ønsker deg en riktig god helg!

Klem fra Livy

♥

torsdag 14. april 2011

Huset vårt og trefelling


I dag kommer noen bilder av huset vårt fra utsiden.
 Jeg og lillesøster har vært på en deilig trilletur i go' været og kameraet var med på tur - tok blandt annet disse bildene.


På nedsiden av huset vårt ligger det et relativt stor område som er ubebygd, og der har det vært maaaaange bjørketrær så lenge jeg kan huske. På senvinteren begynte de som eier dette å felle endel av disse trærne - O'lykke!!! Det ble så lyst og fint, og nå har vi endelig utsikt til sjøen fra balkongen i 2. etg.


Hagen vår består kun av en gressplen, som delvis er gravd opp på grunn av at det har kommet vann inn i kjelleren. Dette er grunnen til at vi ikke har fått begynt på prosjekt hage enda. Noen planer har jeg dog tenkt å sette ut i livet i år, og vi satser på å få plantet hekk på framsiden av huset. Videre ønsker vi oss en støttemur i skråningen rundt tomten, men det må vi først regne litt på. Jeg har innsett at hageprosjektet kommer til å ta noen år.

Planlegging og drømming er iallefall gøy(og gratis;-)!


Ønsker deg en fin torsdag!

klem fra Livy

onsdag 13. april 2011

Tiden står ikke stille....

...med tre søte små i huset!

Dagene flyr avsted, og det er nok å heng fingrene i både for små og store! Storesøstrene er i full fart fra morgen til kveld, og mannen har mye å gjøre på jobb omdagen. Jeg ser frem til påske, da kan hele familien kose seg sammen med lange late dager - HERLIG ♥ 

Lillesøster og jeg har det forsåvidt ikke så travelt omdagen, vi koser oss mest her hjemme og går litt turer i nærområdet - besøk har vi også masse av, og det er så koselig! Hun er et rolig barn, som stort sett sover og spiser, så mor får tid til både klesvask og kaffekos ♥ og de to siste nettene har hun faktisk sovet fra 24 til 06 - jeg nyter det, og håper det varer!


Tusen takk for de koselige hilsnene i det forrige innlegget mitt - dere er skjønne!
Speiselt takk til deg Linn! Alltid koselig med hilsner fra dere som ikke har egen blog også!

I dag skal vi en tur til Nordby shoppingsenter, påskeeggene skal jo snart fylles opp ;-)

Ønsker deg en fin onsdag!

Klem fra Livy

mandag 11. april 2011

Sweetheart ♥


Tusen takk for alle de koselige hilsnene i innlegget om Lillesøsters photoshoot ♥


 Jeg har kost meg masse med bildene, og her kan dere se noen av de jeg liker best.

Bildene er tatt med mitt Canon EOS 400D som jeg er superfornøyd med - linse; EFS 18-55 mm.
Bildene er redigert i Picasa.


Det er nydelig vårvær her hos oss i dag også, deilig å kunne sette opp verandadøren og høre fuglene kvitre! Jeg gleder meg til en trilletur når lillesøster har spist.


Ønsker DEG en fin uke!

Klem fra Livy

lørdag 9. april 2011

Lillesøsters photoshoot


Et av veldig mange bilder som ble tatt av lillesøster i formiddag ♥


God tid, varm stue, god og mett baby, saueskinn, kurv, perlekjedeskjerf, ballerinaskjørt.... myyyye kos, ja, det ble noen fine bilder av lillesøster i dag synes jeg. 


Som jeg skrev i dette innlegget har jeg hatt lyst til å ta noen nyfødt bilder av lillesøster ♥ . Den siste tiden har det blitt fokusert mye på akkurat denne typen bilder i media, og det finnes mange flinke fotografer der ute som gjør dette.

Da det er mye å bruke penger på med en ny verdensborger i hus, tenkte jeg å prøve å ta noen bilder selv, med god hjelp fra tips lagt ut på nett av flinke fotografer.

Med fullt minnekort i kamera gleder jeg meg til å sette meg ned i fred og ro i kveld å kikke nærmere på bildene.

Ønsker deg en riktig god helg!

fredag 8. april 2011

♥Vårlig fredag♥


En kjapp tur i butikken i går ettermiddag resulterte blandt annet i noen potter med "mini-påskeliljer", de pynter fint opp på komoden i stua, og minner om våren som er i anmarsj. Ute kvitrer fuglene, og det er strålende sol og deilig temperatur.

Lillesøster ligger ute i vognen sin på svalgangen og sover, jeg har planer om litt støvtørking her inne mens hun tar seg en dupp - det må til det også.


Deilig med fredag og helg, og i kveld blir det pizza og kos her hjemme.

Ønsker deg en riktig fin fredag!

Klem fra Livy

torsdag 7. april 2011

Lillesøsters egen harefrøken ♥


 Lillesøster og jeg hadde besøk av en av mine kjære venninner i går kveld, og lillesøster var så heldig å få sin egen Maileg :-) En skjønn liten harefrøken! Kjenner jeg meg selv rett er dette en gylden mulighet til å fortsette samlingen av skjønne "Mailegger" til henne :-)

Min venninne husket også på de to store jentene våre og på "ho mor sjøl" - Tusen hjertelig takk for flotte gaver, og en superkoselig kveld vennen ♥


Solen skinner så deilig her hos oss i dag - våren er i lufta, og det er en herlig tid som ligger forann oss nå!
I dag blir det en trilletur på meg og lillesøster i go' været!


Ønsker deg en fin dag der du er i dag!

Klem fra Livy

♥

onsdag 6. april 2011

Nabbiperler ~ rammetips


Som barselsgave på sykehuset hadde storesøstrene med en hjemmelaget gave. Til lillesøster hadde de med en hjemmelaget ramme av nabbiperler med bilde av seg selv i, slik at den nye lillesøsteren kunne ta en titt på bilde hvis hun savnet dem - åååå de er så skjønne de små når de planlegger og forklarer!!

Nabbiperler er den helt store hobbyen her hjemme fortiden, og storesøster er i gang med å perle ulike figurer som vi skal lage en uro av som skal henge over stelleplassen til lillesøster.


Ønsker deg en fin onsdag!

Klem fra Livy

tirsdag 5. april 2011

Rolig tempo og hjemmekos


En ny uke er i gang, og denne uken har startet med veldig grått vær her hos oss. Jeg hadde håpet på en trilletur i dag, men med yr i lufta frister det ikke noe særlig - det er deilig vær å være inne i istede!

Lillesøster og jeg koser oss masse omdagen, og livet går i rolig tempo - deilig! Lillesøster sover nå i vugga si her i stua, og jeg har inntatt sofakroken for en liten stund. 


 Med nydelige roser kjøpt til helgen på bordet, og latte i min nye Greengate kopp - nyter jeg er rolig stund i sofakroken frem til min lille prinsesse våkner igjen, og vil ha litt mat.

Ønsker deg en fin dag - nyt den!

Lillesøster er 10 dager gammel i dag, og hun blir stadig mer og mer våken ♥ 

Ønsker deg en fin tirsdag!

Stor klem fra Livy

fredag 1. april 2011

Tusen takk! og tips til fotorekvisitt

Tusen, tusen takk for alle gratulasjonshilsnene i anledning lillesøsters ankomst!
♥♥♥

I morgen er hun en uke gammel, og vi nyter hvert sekund sammen med henne. Livymannen har hatt en uke fri sammen med meg, og vi har kost oss masse! Uken har stort sett gått med til å bli kjent med vårt nye familiemedlem, finne ut av alle de tingene vi hadde glemt siden sist vi hadde en baby i huset, kose oss sammen med storesøstrene og ha besøk av kjente og kjære ♥ Jeg må si det er stor stas å være trebarnsmor!


I går var vi en liten tur på Nordby shoppingsenter for å handle litt utstyr til lillesøster, samt fylle opp fryser og kjøleskap med mat. Senteret er stort og det er mange bra butikker der; en av favorittene er Søstrene Grene.

Inspirert av mange flotte fotoinnlegg med tips til fotografering av nyfødte på diverse blogger omdagen(og spesilet denne flotte fotografens bilder) har jeg den siste tiden vært på utkikk etter noen fine rekvisitter(kurver, trau, luer, skjerf etc) som kan brukes når vi selv ønsker å ta noen bilder av vår lille skatt her hjemme.

Kurven på bildet over fant jeg hos Søstrene Grene til kr 189 SEK, og den har en supersøt "krybbe-fasong".

For å sjekke at lillesøster fikk plass i den la jeg henne i den nå på formiddagen, og den passer perfekt - måtte selvfølgelig frem med kameraet da ;-) Det spørs om det ikke blir en privat photoshoot på lillesøster i helgen. Må bare passe på å få inn nok lys, og ta bildene fra riktig vinkel(note to myself!) - gleder meg!


Håper du har det fint der du er i dag!

Ønsker deg en riktig god helg!

Klem fra Livy

♥♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...