tirsdag 31. desember 2013

Året som gikk♥ Del 2




Juli var fantastisk! Jentenes tante giftet seg med sin kjære i vakre Silkeborg, og våre tre jenter fikk virkelig levd ut drømmen om å være prinsesser for en dag! Vi hadde 10 flotte dager i Danmark med godt vær og gode venner! Vi fikk opplevd alt fra strandliv, fornøyelsesparker, shopping, dyr, feriesenter, bading, is, flødeboller, hoppeputer, deilige middager på koselige steder og et fantastisk bryllup - en herlig reise!

Mannen løp sitt første løp, en mil på 42 minutter og iherdig trening ga resultater - moro!

Vi koste oss masse hjemme også, og med godt vær fikk vi innvidd den nye uteplassen skikkelig. Bryllupsdagen vår feiret mann&kone på Koster en hel dag! Picnik og soling på en flott sandstrand - helt fantastisk!




I august fortsatte sommeren og det gode været, og vi fikk båten tilbake fra reperasjon. Noen fine båtturer fikk vi til, og små og store koser seg på sjøen!

Hele familien reiste på tur til Skien rett før skolestart, og vi hadde en kjempefin dag sammen med vakre Silje og hennes fine familie - mange gode minner og nye vennskap er skapt ♥ 

Midt-i-mellomsøster begynte i 1. klasse og storesøster i 5 klasse - tenk 2 store, fine skolejenter ♥ Til skolestart ble det også nytt rom til 1. klassingen.




I september fyllte storesøster 10 år! Hun er en selvstendig og flott jente som er utrolig flink og snill med søstrene sine. Høsten lot vente på seg, og vi gikk i sommerklær til langt ut i september. Når bladene alikevel begynte å falle mot bakken, krøp vi inn og tente levende lys og begynte å glede oss til juleforberedelsene☺

Mannen løp halvmarathon(Oslo marathon) på en imponerende tid, og han har meldt seg på marathon i 2014! Det var en stolt konemor som heiet på sin mann♥




Med oktober kom høsten, og mannen ble et år eldre. 

Vi var på fine turer i nærområdet i deilig høstsol. Ungene koste seg masse med å samle blader og nøtter. Når ruskeværet kom koste vi oss innendørs med levende lys, fyr i peisen og friske blomster på bordet.




I november fyllte vakre midt-i-mellom 6 år! Snill, god og utrolig omsorgsfull er den lille, store prinsessa vår♥

Med november kom også juleforberedelsene, og til min manns store fortvilelese ble det spilt julemusikk i heimen leeeenge før 1. desember. Jeg var med å arrangere julemesse på Frelsesarmeen her vi bor, og jeg fikk hentet frem scrappeferdighetene mine igjen. Dette ga mersmak, og jentene og jeg hadde juleverksted hvor vi laget julekort sammen. Fotograferingen til årets julekort ble også gjennomført i november.

På husfronten begynte vi å planlegge innredning av kjelleren, og mannen snekret overbygg til kjellernedgangen.




Så kom herlige desember, barna fikk hver sin pakkekalender for å telle ned til julekvelden, og mor kunne selv kjenne sommerfuglene i magen over forventningene når kalenderene var hengt opp. Lillesøster derimot synes det var tull å pakke opp en gave hver dag, så hun gjorde kort prosess! 

I midten av desember overrasket mannen min meg med en helgetur til Gøteborg! Vi hadde en utrolig koselig helg der sammen♥ 

Vi har bakt litt julekaker, laget julegodis og pyntet pepperkakehus. På Luciadagen innførte vi en ny tradisjon her hjemme, vi bakte lussekatter(kvelden før) og vekket barna med kakao, lussekatter og sang på morgenen! 

Tradisjonen tro har vi også i år hatt julemiddag med gode venner helgen før jul, mannen koste seg meg å lage nydelig mat, mens konen i huset frydet seg over å kunne dekke bordet med arvesølv, dekktalerkner og stetteglass!

Vi fikk en helg med snø i midten av desember, da rakk barna å teste ut kjelkene og å lage snømenn før den regnet bort igjen! Det har vært mye vær i desember, med enormt mye regn og vind! Tiltross for at julehelgen og påfølgende dager nok hadde sett koseligere ut med et lite dryss snø, er det ingen tvil om at små og store koste seg masse!

Romjulsdagene har vært rolige, med noen juleselskaper og mye kos her hjemme♥

Nyttårsaften skal feires sammen med gode venner!


Jeg vil nok en gang få takke alle mine lesere for at dere holder følge med meg, tiltross for at jeg det siste året har blogget mindre, og har vært utrolig dårlig til å legge igjen spor etter meg hos dere andre fine bloggere! Nytt år og nye muligheter ligger forann, jeg skal forsøke å bli bedre!
 
Tusen takk for det gamle, og velkommen 2014!
 
RIKTIG GODT NYTT ÅR
 

mandag 30. desember 2013

Året som gikk ♥ Del 1


Dette året nærmer seg slutten, og i år som i fjord vil jeg oppsummere litt av vårt 2013 med noen bilder fra hver månede som har gått♥

  
Tiden flyr avsted - det ser man godt når man lager en slik oppsummering av året! Og nok en gang tenker jeg at det blir viktig i året som kommer å stoppe opp og nyte de små og store øyeblikkene!

Hvis du vil se bildene større, kan du klikke på dem☺





Året 2013 ble ringt inn på en hytte i Jotunheimen sammen med gode venner, en herlig tur som har gitt minner for livet. 

Januar var kald og fin her hos oss, og vi var mye ute og gikk på ski og skøyter. Kaldt ute betyr som regel mye kos og varme inne, så det ble noen timer forann peisen her hjemme også. I januar var vi på en trivelig Oslotur med det to eldste barna og så på Disney og ice. Etter en hyggelig forestilling gikk vi opp Karl Johan og så på Slottet, vi var også en tur i Frognerparken. Deilig varm sjokolade og macroner på Pascal ble det tid til også, i tillegg til pizza på Villa Paradiso før vi satte kursen hjemmover igjen♥ 

I januar begynte mannen og jeg på vårt prosjekt; Ned i vekt, og sunnere livsstil!




I februar skrev midt-i-mellomsøster seg inn på skolen, det var en spent frøken som traff rektor for første gang og som skrev navnet sitt i den store boka. 

Med februar kom lengselen etter vår og sommer, og løkblomster som hvite narcisser og perleblomster ble kjøpt inn. Det skapte god vårstemning i kriker og kroker.




I mars fyllte lillesøster 2 år, og det ble en storslått feiring av bursdagsbarnet sammen med familie og venner! 

Påsken kom og barna fikk besøk av påskeharen som hadde gjemt egg både her og der! Tiltross for at det bare er lillesøster som tror at påskeharen finnes, var de to store ivrige med på leken. Vi hadde mange venner på besøk denne påsken både til lunsj og middag - kjempekoselig♥

Med mars kom sola mer og mer, og vi var mye ute og koste oss.




Med april kom våren, og det var fantastisk å kunne sette ut stemorsblomster og påskeliljer på svalgangen. De første peonene kom også i butikkene, og jeg var raskt ute med å skaffe meg noen, slik at drømmen om sommer kom enda litt nærmere.

Denne måneden begynte kiloene mine virkelig å forsvinne og i slutten av april hadde jeg gått ned 9 kilo og 11 cm rundt midjen! Oppskriften var(og er)trening, sundt kosthold og en god porsjon sunn fornuft☺




Mai kom, og det gjorde sommer'n også! En herlig maimånede med gode temperaturer og mye sol! Vi hadde en flott 17. mai feiring med både barnehagebarn(16.mai) og med skolebarna! 

Vi laget en ny uteplass på framsiden av huset, og vi plantet et japansk kirsebærte ved uteplassen i tillegg til alt av blomster som ble plantet i krukker og kar. Planen om et stort blomsterbed ble flyttet til neste år.

Midt-i-mellomsøster var på sin første skoledag hvor hun fikk møte elever og lærere, og etter denne dagen gledet hun seg sååå til skolestart☺

Mannen og jeg var på en fin weekend-tur til Gøteborg sammen med gode venner, før jeg i slutten av mai fikk fjernet mandlene. En grusom opplevelse i ukene etterpå, men en fantastisk investering for fremtiden(jeg har ikke vært syk en dag siden!)




Så kom juni med blomstrende syriner og deilig solskinn! 

Med sommeravslutninger på skole og i barnehage, og starten på en lang og fin sommerferie for barna! De eldste jentene koste seg maks hos bestemor, mens mannen og jeg måtte jobbe enda noen uker før vi tok fri☺

Juni var preget av mye utelek, sykkelturer, grillmat, is, kakespising og kos♥

Loftstuen fikk seg også et løft med et nydelig lintøyskap fra barnas oldemor.


Tusen takk for at DU tar deg tid til å lese min blog!
Jeg setter stor pris på det♥


Stor klem fra Livy






lørdag 28. desember 2013

God fortsettelse♥



Juledagene rusler avsted, og denne julen har vært en god blanding av "gå-i-pysj-og-daffe-dager" og å omgås gode venner og familie Liker det sååå godt!

Håper du nyter dagene der du er ☺



Bildene i dagens innlegg er av årets juleoppsatser, jeg er sååå glad i rødt, grønt, natur og glitter! 

Også fikk jeg endelig prøvd ut julegaven fra mann og barn, jeg fikk nemlig kamerastativ, så nå blir det fint å ta interiørbilder uten blitz - Me like☺

Ønsker deg en fin lørdagskveld!

Klem fra Livy

onsdag 25. desember 2013

Romjul♥



♥ Riktig God Jul alle blogvenner ♥




Jeg hadde tenkt å oppdatere med en liten julehilsen her i går, men tiden strakk ikke til! En herlig julaften er over og vi er fylt med takknemlighet og glede over en fin feiring med vår familie. Små og store har fått mange av gaveønskene sine oppfylt, vi har spist god mat og vi har vært i kirken for å feire det viktigste med julen! 

Vi har hatt en fin dag!




I dag har julefreden senket seg over heimen, og siden kjøkkenet er stedet for matlaging og mye "trafikk" på selveste julaften, pynter jeg alltid kjøkkenet litt ekstra på morgenen 1. juledag.

Så veldig pyntet har ikke vi som bor i huset vært da vi stort sett har gått i pysj i hele dag, hele gjengen - HERLIG ♥





I kveld har vi sett Flåklypa sammen med de to eldste barna, det har blitt en juletradisjon her☺Nå venter sofakroken på oss voksne med litt brus, julesnop(igjen!) og tv-titting.




Tusen takk for at du stikker innom!

Ønsker deg en riktig fin romjul!

Stor klem fra Livy


mandag 23. desember 2013

Lille julaften


Så er dagen før dagen her! 

Nesten alt er i boks, det er lenge siden jeg har hatt en så rolig lille julaften som i år, deilig! Jeg har vært en tur på kirkegården i formiddag med kranser og lys. 

Nå skal vi snart til bestemor og spise julegrøt, små og store gleder seg! Jeg har en god følelse på at det er jeg som finner mandelen i år ;-) 





Ønsker deg en riktig god jul!


Nissen har funnet den faste plassen sin på pianoet

Juleklem fra Livy

fredag 13. desember 2013

Luciadagen er her med lussekatter på sengekanten


Fredag 13. desember og Luciadagen er her!

I år har vi tatt en ny vri her i heimen, da jeg inspirert av min kjære sjef har vekket barna med levende lys, sang, lussekatter og varm sjokolade på sengen.

Gjett om det var overraskede barn!? og FOR en glede! 

Vi har spist frokost(les; lussekatter) i sofaen i loftstua til det nesten har kommet lussekatter ut av ørene våre :-) Veldig hyggelig - ut fra tilbakemeldingene å dømme, ligger det ann til en ny tradisjon her hos oss!



Oppskriften på lussekattene fant vi på Trines matblog, de ble veldig saftige og gode!

I kveld er det duket for Luciafeiring i barnehagen, alltid så koselig - det gledes!

I morgen har jeg fått beskjed av min kjære mann å holde av dagen, jeg lurer på hva han pønsker på *veldig spent* Følger du med meg på Instagram, så kanskje du får se hva det er etterhvert ;-)

Tusen takk for at du stikker innom her!

Stor klem fra Livy 

søndag 8. desember 2013

2. søndag i advent og SNØ!



God søndag alle blogvenner!

Vi skriver 2. søndag i advent, og snøen laver ned ute! 

HURRA!



Ungene har for lengst hoppet i vintertøyet og er ute å koser seg :-) Vi voksne har tatt det rolig på morgenen, men nå er min kjære ute å setter opp juletreet på verandaen. 

Julegran med lys og snø, DET skaper julefølelse for meg :-)

I ettermiddag skal koret jeg er med i synge inn julen i kirken - ligger ann til en søndag med god julestemning!

Ha en fiiiin 2. søndag i advent!

Klem fra Livy


søndag 1. desember 2013

1. søndag i advent



Kalenderen skriver 1. desember, og det er 1. søndag i advent - julemåneden er her - I love it!




Her i huset har mye av de siste dagene(eller ukene, er kanskje mer riktig å si) blitt brukt til å forberede årets julemesse på Frelsesarmeen her vi bor. I går gikk den av stabelen, og det ble en flott messe med mange folk og godt salg til inntekt for en god sak!

Nå venter litt juleforberedelser her hjemme, og jeg har tatt meg ferie fra jobb til uken for husvask og litt pynting. Jeg begynner litt smått, før det blir skikkelig jul den siste juleuken. Kanskje jeg til og med får bakt litt julekaker før uken er omme! Gleder meg!




 Årets adventsstake er fra Greengate og passer godt inn på kjøkkenet her hos oss hvor rødt, hvitt og grønt er favoritter! Inspirasjonen fikk jeg da vinterkatalogen fra Greengate ble utgitt og jeg ble hodestups forelsket i bildet med lys og mose i små lattekopper :-) 

Det måtte bli slik hos oss i år!




Nå er snart kvelden kommet, og hele familien har tv-date til Jul i svingen.

Ønsker deg en fin kveld!

Klem fra Livy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...