søndag 14. desember 2008

Vær med å hold gryta varm!Hvordan ligger dere ann med alt som skal gjøres før jul? Er ribba kjøpt inn og julegavene i boks?
m
Desember er en stressende månede, og alt for mange av oss, inkludert meg selv er veldig opptatt av alt som må kjøpes inn og ordnes med for at det skal bli jul - sannheten er at det blir jul uansett. Nå i disse travle førjulstider ønsker jeg å komme med en liten oppfordring til mine blogvenner. La oss tenke litt på de som trenger litt ekstra og av forskjellige grunner ikke har det så godt - for mange er julen en ekstra vanskelig tid. Jeg ønsker å oppforde alle til å finne frem til julegryta til Frelsesarmeen der dere bor og gi et bidrag til trengende rundt om i landet. La ditt bidrag bli med å gjøre julen litt bedre for noen! Bare i den lille byen jeg bor, skal Frelsesarmeen dele ut 110 matesker til trengende enkeltpersoner/familier i år - det er mange det!
h
I over hundre år har Frelsesarmeen satt ut julegryter på gatehjørner og torg. For mange byr den på julestemning - for andre mat, varme klær - og verdighet. Mer om historien bak julegryta kan du lese her.
n
For å gi litt mer informasjon om hvor pengene brukes har jeg hentet teksten fra informasjonssiden til Frelsesarmeen.
j
"Dette går pengene til
Julen er en tid for omtanke, og mange benytter anledningen til å hjelpe andre ved å gi et bidrag til Frelsesarmeens julegryter. I desember er det over 100 julegryter i aksjon, men vet du hva pengene går til?

a h
Juleinnsamlingen omfatter innsamlede midler i desember. Totalt ble det samlet inn over 19 856 000 millioner kroner i 2007.
m

Hjelpestasjoner Norge rundt
Mange har fått det bedre i Norge. Paradokset er at det øker smerten og de sosiale konsekvensene ved å mangle mye. Frelsesarmeen står på for å lindre og trøste hele året, men behovet er særlig stort i ukene før jul. Derfor kommer inntektene fra julegryta godt med gjennom å finansiere mange sosiale og diakonale tiltak rundt omkring i landet. Disse er organisert på forskjellige måter, enten som slumstasjoner eller i regi av Frelsesarmeens oppunder 120 menigheter i byer og tettsteder.
n
Mat, klær, samtale
Frelsesarmeen ønsker å tilpasse hjelpen til mottakernes behov. Det blir gitt økonomisk hjelp, men også mat, klær, og fyringsved. Noen ganger er det er oppmerksom samtalepartner som trengs. Den beste måten å støtte Frelsesarmeens juleaksjon på, er å gi penger til julegryta. Frelsesarmeen kan dermed tilpasse hjelpen
o
De som ber om hjelp tilhører mange forskjellige grupper i samfunnet. Barnefamilier og ensomme eldre er utsatte grupper, og det blir arrangert trivsels- og velferdstiltak gjennom hele året.
p

Sommeren 2008 ble det for femte gang arrangert familieleir som ble sponset av julegrytepengene. 188 barn og voksne fikk oppleve uforglemmelige dager i gode omgivelser.
Hvert bidrag gjør at noen får det bedre."
n
Med denne oppfordringen ønsker jeg alle en riktig god 3. søndag i advent!
n
¤
ø
Mange klemmer fra Livy

14 kommentarer:

liven sa...

God morgen Livy :o)
støtter mer enn gjerne Frelsersarmeen!!
synest de gjør et fantastisk arbeid.....og aldri er de påtrengende på noe vis!!

Ønsker deg en fin søndag:o)

OdaAnna sa...

så flott innlegg:) Støtter gjerne opp! Hørtes ut som dere hadde en veldig koselig dag med julegaveinnpakking:) Ha en flott søndag!

Mrs Small Town sa...

Klokt inlägg så här i jultider! Frälsningsarmen gör verkligen ett viktigt arbete för de utsatta i samhället, något som jag gärna är med att stöttar!

Vilka härliga bilder på julklappsbordet du visar!!! Helt underbart!

Och tack för dina ord om våra tappra julkortsförsök ;-) Jag lovar att visa det färdiga resultatet när utskicken är gjorda.

Kram
Sara Small Town

*Hi hi hi* Jag kunde inte låta bli att överätta min text till norsk på http://translate.google.se
-------------
Wise bemerkninger som dette ved julen! Frelsesarmeen gjør veldig viktig arbeid for sårbare i samfunnet, noe som jeg liker er å måtte rekvisitt opp!

Hvilken vidunderlig bildene på julen tabellen visning! Ganske fantastisk!

Og takk for dine ord om våre julekort modig forsøk ;-) Jeg lover å vise det endelige resultatet når utsendelsen er gjort.

Klem
Sara småbyen
-------------
Blev överättningen bra?!

Sydney sa...

Takk for oppfordringen. Jeg har glemt å legge noe i gryta til Frelsesarmeen i år, så det var fint med en påminnelse :) Jeg synes Frelsesarmeen gjør en flott jobb.

Anonym sa...

Jeg skal gjøre akkurat det, jeg skal finne nærmeste gryte og gi mitt bidrag.

Det er dessverre ikke alle rundt oss som er like heldige som oss, men jeg skal gjøre mitt for å bidra med det jeg kan.

Elisabeth sa...

Hei hei.....Frelsesarmeens julegryte har vi tradisjoner med, vi har både mang en gang stått grytevakt, og vi har til og med som aktivitet til kalenderen til Victoria at vi skal avsted og gi penger (som hun får i kalenderen sammen med aktivitetslapp) til julegryta.

Og i alle dager så herlige julegaver du har pakket inn da...yaiks. Og ja, hva skal jeg si, du har jo sansen for detaljer du, uten tvil.... (ps, har skrevet deg en mail igjen jeg..hihi)

ha en herlig 3. søndag i advent...

Anette sa...

Heisann! :-)

Synes det er en fin tradisjon at vi gir litt ekstra nå i juletider.

Shabby Charm sa...

Bra oppfordring. Vi har allerede vært der men gaver.

Så fine gavene dine ser ut. Mine venter fortsatt på å bli pakket inn.

Ha en fin uke!

KLEM

Tiril sa...

Skulle bare mangle, frelsearmeen gjør en kjempejobb, De støtter vi vet du.
Håper dere har det bra, tenker på deg, men du har to herlige jenter og fam. som er hos deg, det er bra.
Alt godt til deg og dine,
Klem fra Tiril,

Mitt Empire sa...

Takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Frelsesarmeen er vel en av de få jeg virkelig liker å støtte. Har sett med egne øyne at der kommer hjelpen fram til de som trenger det.

Karna sa...

Absolutt tiden til å tenke litt på andre også...vi har det godt, finans krise eller ikke...

aase sa...

Helt enig i at frelsesarmeen er den rette tingen å støtte nå til hjul!! Det burde alle gjøre!! Nydelige bilder fra loftstua deres også!! Tenker du har full kontroll til jul!!

Lekre julegaver du har pakket!!

Liv Elin sa...

Jeg skulle ønske jeg bodde nermere byen - og kan finne gryta . Men jeg skal jammen huske på det , neste gang jeg er i yen , om jeg rekker en tur før jul.

Kjempeflott innlegg - det er så mange som ikke engang kan diske opp med lage til et ordentlig julemåltisd på juløaften engang - og det er trist å tenke på så urettferdig delt - godene er !

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Så kjempeflott innlegg :) Jula handler om så mykje meir enn berre mat og handlelister.. :) Fin påminnelse. Takker for koslig helsing på bloggen :) ønsker deg ei herlig førejulstid :) Godklem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...