lørdag 5. februar 2011

NIBs februar utfordring

Ny månede betyr ny utfordring hos NIB - Herlig! Oppgaven denne måneden går ut på å vise gode tips til oppbevaring. Jeg velger å vise noen bilder fra vårt vaskerom.


Da vi har liten bodplass(foruten en rå-uinnredet kjeller, som forhåpentligvis blandt annet vil bli til en fin kjellerstue og hobbyrom med tiden) er vi avhengig av å bruke vaskerommet til oppbevaring, og alt annet som vi ikke helt vet hvor vi skal gjøre av.


Vaskerommet er 9 m2 stort, og er et avlangt rom. På veggen under vinduene er det lagt en benkeplate, og under den står vaskemaskin og tørktrommel på den ene siden, og på den andre siden oppbevaringsmøbler fra Ikea.
Mot døren ut til gangen har vi satt opp Trones skoskap fra Ikea. Her er det god plass til alt som skal kastes på miljøstasjonen. Skuffene i skoskapet kan lett tas ut og rengjøres.


 På venstre side har vi sko og på høyre side oppbevares papp/papir/plast/glass og flasker - veldig kjekt.

På døren ut til gangen henger en knaggrekke fra Ikea - denne er superkjekk da man henger den over døren og slipper å lage hull i døren for å henge den opp.


Her oppbevares barnas sko.


Benkeplaten fungerer godt til stryking og bretting av tøy, og er i god arbeidshøyde. Foruten det har den blitt benyttet til stelleplass for lillesøster da hun var mindre - helt perfekt med en stellematte på platen, og klærne hennes i skuffesystemet under - da badet i 1. etg er forlite til et stellebord. Dette blir løsningen når vårt nye familiemedlem kommer også.


Antonius kurvsystem fra IkeaOppbevaringsbokser fra Kremmerhuset.
I boksen merket vaskepulver oppbevarer jeg knapper og andre "reservedeler" til klær.


På motsatt vegg av vinduene har vi en skyvedørsgarderobe langs hele veggen. Denne løsningen skjuler mye "uryddigheter". Sentralvarmesystemet, "rør-i-rør"systemet, garderobe, hyller til oppbevaring av diverse, skohyller, verktøy, støvsugerslange, vaskebøtter mm.

Jeg er veldig glad for at vi valgte denne løsningen, den skaper et ryddig inntrykk tiltross for at den skjuler mye som er vanskelig å gjemme bort.På veggene i vaskerommet har vi valgt hvite våtromsplater. Det ble en rimelig løsning, og de er lette å holde rene. På gulvet har vi valgt beige fliser. Det gjenstår overmaling av spikerhull og maling av noen trehvite lister rundt sikringsskapet.

Detaljene i rommet er holdt i rødt, noe man ser på blandt annet liftgardinene og kassene i garderoben. Disse detaljene er enkle å bytte ut når man ønsker forandring.


I taket har vi motert et takhengt tørkestativ fra Interiørdetalj.no. Denne løsningen er vi kjempefornøyd med, det frigjør masse gulvplass og klærne tørker hurtig oppunder taket. Slik ser det ut når stangen er nede, når den er heist opp kommer den godt opp over hodehøyde.


Alt i alt er jeg veldig fornøyd med løsningene på vaskerommet; det er et rom som rommer myyye, men som fremtrer ryddig og organisert pga praktiske løsninger.

♥ 

12 kommentarer:

Annfrid sa...

For et genialt tørkestativ, slik vil jeg ha!!!!!!

Hilsen Annfrid

Ann-Helen sa...

Wow, så praktisk!! Her har dere virkelig fått plass til mye:)
Og så ryddig og fint!!

God helg!!
Klem

heidi sitt ♥ sa...

De skooppbevaringenboksene til Ikea er super. Har det selv. Blir så ryddig og fint!!

Christina sa...

Dette er et drømmevaskerom!! :)
God helg!


Christina

Størstepia sa...

Så fint vaskerom!
Og så mange gode ideer og gode løsninger! Godt for oss andre å ha når vi skal planlegge nytt vaskerom!:-)
Ha en flott lørdag!
Klem fra størstepia

Torill sa...

Fantastisk vaskerom. Dette liknar mykje på den løysinga eg skulle ønske eg hadde tenkt på når vi bygde hus. Legge sammen klede er så kjedelig og særleg når kleda skal fraktast frå rom til rom. Garderob/vaskerom i eitt: Genialt!

Gry sa...

Snakk om å ha orden i sysakene!;) Her har dere virkelig laget et praktisk og smart rom. Drømmer om å få til noe slikt her i huset også. Ha en deilig søndag ;)) Klem fra Gry

Anonym sa...

Blir SÅ innspirert av deg !!!! Utrloig praktisk!! Du er FLINK.
Jeg har en utfordring inne hos meg til deg :O)

Gry sin lille verden sa...

Jepp virkelig et drømmevaskerom :)

Jeg har også planer om takhengt tørkestativ. Kan jeg spørre om hva lengden er på det du har?

Lykke til i utfordringen!

Klem

Gollass sa...

Jøss for et utrolig greit vaskerom du har - vil ha jeg også!!!

w sa...

Her var det mange flotte tips til oppbevaring:)

W

SsSsS sa...

Lekkert - og fargerikt! Nydelige smådetaljer <3 Lykke til i utfordringen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...