torsdag 16. juni 2011

Sjokolade- og bær pavlova ♥

Sommeravslutning i barnehagen og sommerfest med gode venner står på menyen i dag - vi gleder oss ♥
Kanskje passer det med en sjokolade- og bær pavlova til kaffen? Oppskriften jeg bruker kommer her;


Sjokolade- og bærpavlova:

Bunnen:
6 eggehviter
300g sukker
3ss kakaopulver
1ts balsamico- eller rødvinseddik
50g mørk sjokolade, finhakket

Pynten:
5dl kremfløte
500g bær(jordbær, bringebær og blåbær)
2-3 ss grovhakket mørk sjokolade

Sett ovnen på 180'C og kle ett stekebrett med matpapir.

Pisk eggehvitene til det danner seg silkemyke topper, og pisk så inn sukkeret en spiseskje av gangen, til marengsen er stiv og blank.

Sikt kakao over og tilsett eddiken og den hakkede sjokoladen. Så vender du alt sammen til kakaoen er godt blandet inn.

Legg marengsmassen på stekebrettet i en tykk sirkel, ca 23cm i diameter og glatt til kantene og toppen. Settes i stekovnene, skru termostaten ned på 150'C og stek bunnen i 1-1 1/4 time. Når den er ferdig skal den se sprø ut langs kantene og være tørr på toppen, men når du trykker den på midten, skal du kjenne en lovende, myk fuktighet under fingrene. Skru av stekovnen og la marengsen kjøle seg helt ned i ovnen med døren på klem.

Når du er klar til å servere herligheten, legger du bunnen over på ett stort, flatt fat. Pisk kremfløten litt mer enn halvstiv og legg ett tykt lag oppå marengsen. Strø bærene og sjokoladen over.

Server og nyt hver en munnfull!

Oppskriften er hentet fra en av mine favorittblogger; Drømmen om en eplehage

Ønsker deg en fin dag!

Klem fra Livy

♥♥♥

2 kommentarer:

Manuela - "Mrs Hardy" sa...

Den ser jo helt himmelsk ut!
Må prøves!
Takk :)

rod i hob sa...

Snakka meg om vann i munn :-) Hørtes nyydelig ut!! (Må prøva å glemma den, for eg ska liksom holda meg litt vekke frå sånne godsaker..)

God helg i vente!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...