onsdag 15. april 2009

Drømmen om å gjøre hagen i stand i år...

.... gikk i tusen knas i går.
oo
I mange måneder har det kommet "fuktroser" inn på gulvet i kjelleren - vi har hele tiden trodd det har hatt noe med dreneringen å gjøre, men da de kom for å gravde opp i går viste det seg at det er grunnvannet som kommer opp. Vi har selvfølgelig kontaktet takstmann og forsikringsselskap for å finne ut hva vi må gjøre videre.
o
o
Jeg som hadde gledet meg til å plante blomster, busker og trær i år, har nå en hage som er oppkjørt av gravemaskiner - ferdigplenen som ble lagt i fjord er en saga blott. Selvfølgelig er det viktigst å få rettet opp i det som er galt slik at huset blir som det skal være og at vi kan innrede kjelleren etterhvert - men jeg begynner å bli skikkelig lei av alt tullet som har vært etter at huset sto ferdig - i tillegg til dette har jeg tidligere skrevet om problemene med badet (innlegget jeg linker til er litt over et år gammelt og enda er det ingen løsning på plass på dette problemet - vi har nylig fått saken inn til boligtvistnemda, men saksbehandlingstiden der er 6 til 8 måneder - ja det er bare å smøre seg med tolmodighet, for dette tar tid).
o
o
Slik så det ut med en gang de gravde opp - dreneringen ser fin ut.
o

o
På bildet over begynner vannet å fylle seg opp, Livymannen anslo at over 200 liter vann er pumpet ut fra under huset i går formiddag.
o
Det var et ikke så koselig innlegg fra meg i dag, men godt å skrive litt om det. Om noen har opplevd noe tilsvarende blir jeg glad for råd og tips om mulige løsninger på dette. Jeg håper det finnes en bra løsning på dette etterhvert.
oo
Klem fra Livy

15 kommentarer:

Lenas hjem sa...

Hei. Det er så ergelig når slikt skjer, men det viktigste er å få ryddet opp i problemet. Du får heller kose deg med hageblad/kataloger og planlegge neste års beplantning.
Klem fra Lena

Anette sa...

Men ialledager, har ikke dere nytt hus da?? Dette skjønner jeg godt du blir fryktelig lei deg for...æsj.-(
Sender deg en klem til trøst

Anita sa...

Stakkars dere, såååå kjedelig!! Håper dere finner fort ut hva som må gjøres og at det ordner seg greit! Lykke til! Varme klemmer fra Anita!

Anonym sa...

Å nei så utrolig kjedelig!!
Synes virkelig synd på dere nå!

Jeg krysser fingrene for at det er et problem som lar seg ordne relativt fort.

Gode tanke klemmer fra meg til deg :)

Anonym sa...

Nei det er ikke noe gøy når man får vann inn inn kjelleren. Jeg har samme problemet hos meg.....det kommer fukt inn i kjelleren når det regner mye og når snøen tiner. Heldigvis er dreneringen min helt i orden, så da er det bare å finne ut hva problemet er. Får jo heller ikke innredet kjelleren før jeg vet hva som gjør at det kommer inn vann.

Håper dere får fikset dette fort:)

Klem :)

Linda sa...

Uff da! Så kjedelig!
Jeg har ingen erfaring med slike ting, så jeg er nok ikke mye til hjelp. Men jeg håper uansett at dere finner ut av det og finner en grei løsning.

Lykke til!
Klem Linda

Anonym sa...

Så kjedelig da!!!! Har mest lyst til å gi opp da, nå har dere fått nok.... Men man får tenke positivt, bra dere oppdaget det nå!!
Håper alt står bra til ellers med dere.
Klem

Mitt og Mine sa...

Uff stakkars dere.. Det kan ikke være noe kjekt. Med nytt hus tenker men jo at man skal slippe alt slikt.

Håper problemet blir fikset, så du kan starte plantingen om ikke lenge!

Stor trøste klem fra meg!

Mariann sa...

Så grusomt!

Godt vi har forsikringsselskap.

Skjønner godt at du er fortvilet over at du ikke får hage i år. Vi flyttet inn i nytt hus i mars i fjor og skal ta fatt på hagen i år. Med små unger er en liksom avhengig av en uteplass.

Men det viktigste er jo at du får orden på huset. Hagen kommer jo en gang :)

Hverdagen vår sa...

Usj, så ergelig da, dere har nå hatt uflaks, håper dette ordner seg og at dere snart ser en løsning på badet også.

Skjønner godt at du er lei nå.

Håper du får en fin helg da, og god dag i dag

Klem:)

Therese sa...

Uff, sånn uflaks dere har hatt!
Håper det finnes en grei løsning på problemene hos dere og at det ordner seg om ikke alt for lang tid. (det gjelder badet også, tenkt at slike ting skal ta sååå lang tid...).
Krysser fingre for dere!!

Klem

Hanne sa...

Åååååå. Ikke morsomt!
Ønsker dere lykke til. :-)

Interiør 63º N sa...

Å nei, sånt er bare sååå irriterende. Og ikke minst det at behandlingen av slike saker tar så lang tid, veldig lang tid.......og det er ikke noe en får gjort, bare vente og vente og vente......

Skal krysse både fingre og tær for dere, så da håper jeg saksgangen går litt fortere ;O)

Ha en fin dag....
Kirsti

Anonym sa...

Så kjempetråki! Skjønner godt at du blir oppgitt og lei når alt sånt skjer i det nye huset hvor ting egentlig skulle vært helt i orden! Håper det årnær sæ fort! *klem*

Merete sa...

Uff så leit! Dette var ikke noe kjekt. Med såpass nytt hus som dere har skal det jo ikke være så mye strev.
Håper dette løser seg nå så dere både får innredet kjeller og ordnet hagen etterhvert. Men leit at det ikke ble i år. Det er ikke så lett å bare snu om på noe man hadde innstilt seg.

Dessverre har jeg ingen råd å komme med.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...