Heisann!
Ja, så er vi midt i uken allerede - tiden flyr!
Lillesøster er 1 måned og en dag gammel, og i dag fikk jeg det første smilet av henne ♥♥♥ For en Lykke!
Tiden med en liten baby i huset går overraskende bra, og vi koser oss masse som en familie på fem.
Lillesøster er en fredelig liten jente som koser seg sammen med oss. Hun sover fortsatt mye, og den siste uken har hun sovet hele natten(fra ca 22 til 07 - fantastisk deilig!). Vi har begynt med litt rutiner, og hun spiser for natten mellom kl 21 og 22, etter dette er det kveldsstell på badet og på med pysj. Når vi er klare på badet legger vi henne i sengen sin på vårt soverom(hun sover kun der om natten) hvor det er mørkt og litt kjøligere enn ellers i huset. På dagtid ligger hun i vuggen sin i stuen eller ute i vognen når hun skal sove. Når hun ikke sover blir det foruten mat, mye kos - det er herlig ♥♥♥
Bildene i dagens innlegg er av ostekaka jeg laget i påsken. Dette er en ostekake som skal stekes i ovnen, og er helt andeledes enn andre ostekaker jeg har laget tidligere. Kaken ble kjempegod, og jeg vil dele oppskriften med dere her.
New york bluberry cheesecake
av Leila Lindholm - gjengitt fra hennes kokebok "a piece of cake"
Kjeksbunn:
300 g digistive-kjeks
150 g smør, smeltet
Fyll:
600 g philadelfiaost
2 1/2 dl kesam
1 dl sukker
1 dl maisenna
2 ts vaniljesukker
3 økologiske egg(romstempererte)
1 dl kremfølte
200 g god hvit sjokolade
1 1/2 dl friske eller frosne blåbær
1. Forvarm ovnen til 175 grader.
2. Finknus kjeksen i en hurtigmikser, og bland smulene med smeltet smør.
3. Trykk blandingen ned på bunnen av en teflonspringform(ca 23 cm - jeg brukte en slik form denne gangen, men vurderer å bruke en "bake it easy form" neste gang, da jeg ikke fikk flyttet kaken fra bunnen av kakeformen og over på et kakefat).
4. Stekes midt i ovnen i rundt 10 minutter. Avkjøles.
5. Pisk philadelfiaost og kesam til det får en kremaktig konsistens.
6. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og ha det opp i osteblandingen.
7. Pisk inn eggene, ett om gangen, og ha så i fløten.
8. Brekk sjokoladen i biter, og smelt den i vannbad. Rør den smeltede sjokoladen inn i fyllet.
9. Hell fyllet over bunnen og dryss blåbær på toppen.
10. Stekes midt i ovnen rundt 40 minutter. For å hindre at ostekaken blir brendt, kan du dekke den til med aluminiumsfolie når den blir gyllenbrun.
11. Skru av ovnen og la ostekaken stå i restvarmen i 30 minutter.
Håper det smaker ♥ Velbekomme!
Klem fra Livy
♥♥♥
8 kommentarer:
Heisann!!
Tenk at hun har smilt da :o)
Da føler man at kontakten er der!
Hun høres ut som min tredje ...en engel og det er hun fremdeles :o)
Kaken ser kjempegod ut...tror jeg må kopiere denne!
i påsken laget jeg Oreo kake....knallgodt men for en bombe!!
Ha en fin dag Livy....og kos deg :o)
Hvor dejligt med et smil. det er sådan noget der bare er hverdags mirakel. ;-))
Hvor ser det skønt, skønt ud. Hmmmmm det må jeg prøve selv. Tak fordi du deler. :-)
Klem Birgitte.
så vidunderlig med det første smilet :o)
Mmmm - den kaken hørtes kjempegod ut,
takk for oppskrift!
Klem J.
Det første smile er bare helt herlig, kos deg med det:)
Kaken så utrolig god ut, den må prøves.
Ha en riktig fin kveld.:)
en babys smil, det er virkelig lykke det ♥ husker første gangen mine smilte kunne omtrent ikke vært lykkelige. Jeg blir nesten litt babysyk av å være her inne hos deg, tror jeg skal holde den følelsen for meg selv før min kjære mann blir litt stresset hihihi. klem Helen
Ååå, så herlig;) Noe helt spesielt med den første smilet!!
Kaken så nydelig ut, må prøves;)
Så herlig! Godt dere nyter babytiden....den går jo så ufattelig fort!
Om ostekaken har jeg bare en tig å si....NAAAAAAM!
Stooor klem!
Så bra blogg du har lagd! Du er dyktig! Tror jeg må ha deg hit en tur.....skal nå beg å pusse opp hovedhuset på gården,litt av et prosjekt.... Dere har jo så flott hus! Nå må jeg gjøre reint litt til helga. God helg til dere alle! Snakkes! Klem
Legg inn en kommentar