lørdag 18. juli 2009

Planer for hus og hage


o
Jeg tar meg selv i støtt og stadig å tenke på at alt helst skulle vært klart før vi flyttet inn i huset - Skulle ønske at alt var klart innvendig og utvendig, med opparbeidet hage, hekk, garasje og allt annet vi har lyst til å gjøre. Slik er det ikke desverre, ting tar tid, og ting koster penger - så man må ta litt etter litt. Dessuten er det greit å "bo seg inn" og vurdere de ulike alternativene noen ganger før man bestemmer seg.
o
I går da solen skinte og været var nydelig var jeg ute og knipset noen bilder av huset vårt. Tenkte jeg skulle dele noen av våre drømmer og planer med dere i dag.
o

o
På forsiden av huset har vi to områder med gress, forann disse skal vi plante en grønn blad-hekk ut mot veien(vi har ikke helt bestemt oss for hvilken type enda, så om noen har noe forslag på pene og lettstelte hekker, blir jeg glad.) Mellom disse to partiene med hekk skal vi ha en grind - vi tror det blir en dobbel grind fra Skånskegrindar. De har mange fine typer, og man får de i forskjellige mål. Dette er noe av det første vi ønsker å starte opp med ute.
o
På svalgangen er det støpt betongplate og den er ikke spesiell pen, vi ønsker her å flislegge med samme type flis som vi har i gangen. På området der vi har singel nå ønsker vi å legge beleggningssten, samt å lage en hellelagt uteplass på den borterste gressflekken inn mot hekken(mellom huset og hekken) - vi har ettermiddag og kveldssol her, så det har vi tro på blir bra.
o

o
I enden av gårdsplassen(som jeg ikke tok bilde av fordi det er så rotete ;-) )på venstre side av huset skal vi ha en garasje - det blir en enkel garasje med loft. Den vil få samme kryss i møne som vi har på huset. I tillknytning til denne ønsker vi å bygge en overbygd uteplass med et utekjøkken - et helt enkelt utekjøkken med kaldt vann og kum, og kanskje en utepeis. Mellom huset/verandaen og garasjen/uteplassen vil det da bli fint med en hageportal med klatreroser eller klematis. Bakveggen på uteplassen kan jeg tenke meg å mure i rød mursten med hvitmalte bjelker i(har bilde av dette i hode mitt ;) )pluss et halvmåneformet hvitt vindu bygd inn. Beliggenheten blir perfekt i forhold til verandaen og spiseplassene der - tenker også at det blir fint med en sti av belegningssten fra uteplassen til trappa på verandaen. Mannen som er en glad kokk ble så begeistret over ideen for et utekjøkken at jeg tror garasjen kommer opp fortere enn først anntatt ;)
o
o
Vi ønsker også beleggningssten i oppkjørselen, men det er et veldig langsiktig prosjekt. En støttemur rundt tomten her vi har skråning med bark nå er også ønskelig, men også dette er et langsiktig prosjekt - nesten slik at jeg vil vinne i lotto først før jeg begynner med det ;) Hagen er liten, og det er ingen trær eller planter der enda, jeg har blomster i potter på verandaen og svalgangen enn så lenge. Ønsker meg noen busker og trær som er dekorative og gjerne som blomstrer til forskjellige tider på året - ønsker meg et lunt koselig uterom som gir forskjellige inntrykk alt ettersom hvor man befinner seg.
o
o
Verandaen og svalgangen har jo fått sine etterlengtede strøk med oljedekkbeis, og nå mangler det bare grunning, og to strøk med oljedekkbeis på balkongen oppe og rundt kjellernedgangen så er vi ferdig med det for i år - det blir deilig.
o
På Høyre side av huset(venstre på bildet over) ønsker vi med tiden å sette opp et drivhus inntil husveggen - et drivhus som også vil fungere som en hagestue. Da vi var i Danmark i sommer så vi flere slike modeller, og i de svenske interiørbladene bygynner dette også å bli mer og mer omtalt. Jeg liker løsningene og det er nyttig til mer enn bare å være et drivhus.
o
Ja det var noen drømmer og noen planer som jeg sitter inne med omdagen, håper vi får det til etterhvert.
o
Ønsker alle som er innom her en kjempefin helg!
o
Stor klem fra Livy

14 kommentarer:

aase sa...

Jammen har dere mange muligheter og det kommer til å bli råflott!! at ting tar tid og koster penger det vet vi alt om!! Her har vi nok å gjøre imange år framover og for bestandig egentlig!!

Det er alltid så hyggelig med dine vakre innlegg!!!

ha en vakker lørdagskveld!!

silje-sin sa...

Oj, det var mange spennende prosjekter! Dere har ihvertfall drømmene klare:) Vi er jo i ganske lik situasjon som dere, nybygd hus hvor alt må bygges opp fra grunnen. jeg lengter etter en grønn og frodig hage, men det kommer vel:) Vi har thuja-hekk mot naboen, og er faktisk fornøyde med det. Fint at den er vintergrønn. Men foran hekken (på vår side) har jeg faktisk plantet tre junisøtmispel, som blir en egen liten hekk, for å lage litt mer "romfølelse". Buskene er veldig fine, og får visst nydelig høstfarge og spiselige bær. Ellers har vi nok av planer her også, blant annet masse maling. Nå har vi ferie, så da får vi prøve å få gjort litt:) Lykke til med alle planene deres:) klem

Villmarkstausa sa...

Hei
Så fint dere har det.
Er innom og titter på hus. Skal bygge el kjøpe et lettstelt hus til pensjonist tilværelsen;-))
Drømmer om et lite sveitser stil hus. Takk for titten;-))
Tips til hekk. Lind er greit, vokser fort og kan bruke motorsag for å holde nede;-)) Den blir veldig grønn, tett,
God helg

Ninas Interiør sa...

Heisan! For et koselig hus du har, og kjempefin blogg! Hit kommer jeg gjerne igjen!!

Legger meg til som følger!

Sommerhilsen fra Nina

Anonym sa...

Så mange muligheter og så bra det vil bli!

Huset deres er så utrolig flott!
Drømmer om et sånt hus jeg :)

Ønsker deg en flott lørdagskveld og helg videre.

Klem fra Line.

Grys lille sa...

Så fint det er hos dere, og så mange kjekke planer! Føler alltid det vil være ulike prosjekter på gang, det er nå litt kjekt og!

God helg!

Heidi-anitha sa...

Kjenner meg igjen så godt... Har så mange planer....

Så mye jeg ønkser å gjøre...

Håper du får det som du ønsker deg - bare ved å ta det over litt tid, ordner det seg nok:0) Man skal jo ha drømmer og ønsker - det er viktig! En dag kan du vise oss hva du får til- er sikker på det blir kjempefint!

Håper at du koser deg i helgen tross regnet..:0)

Klem Heidi-anitha

Ellens hverdagsblogg sa...

Kjempefint hus!
Her kommer dere til å få det flott! Følger deg gjerne videre i denne fine bloggen!
Ha en fortsatt god sommer!

OdaAnna sa...

Huset deres er jo bare så flott da!! og med planene du har kommer det jo til å bli helt fantastisk:) Håper du koser deg masse i sommer!

Christina sa...

Høres ut som du har noen kjempe gode ideer! Hage er alltid vanskelig...
Men godt at dere skal "bo dere til" så vil ting ta form etterhvert!

Hage er det som gjør at jeg ønsker meg hus. Pappa var alltid flink med hagen hjemme hos oss, og det har vel smittet litt over på meg.
En ting er sikkert, morell-tre skal jeg ha!!!

Ønsker dere en fin søndag.
Klem fra
Christina

Merete sa...

Kjenner meg godt igjen, mange planer men tid og penger strekker ikke helt til. Vi hadde håpet å få gjort mye i sommer, men med høygravide meg ble det en del som måtte vike. Vi har nå ikke dårlig tid, men det er kjedelig å måtte vente når man har så lyst å realisere alle drømmene.

Blir spennende å følge med på hva dere gjør.

Maja sa...

Hei på deg;)
For et drømmehus!!
Et sånt skulle jeg gjerne hatt;)
Koselig blogg, så her kommer jeg tilbake;)
Klem fra Maja

Anonym sa...

Er det ikke deilig med planer??!! Bare synd at alt er så dyrt..... dette høres kjempe fint ut, drømme, drømme!! :) Klem

BareMeg sa...

Så koselig huset deres ser ut! Vi er i startfasen med å bygge hus selv!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...